Akademie Bílí Tygři Liberec

Osmá třída triumfovala na Memoriálu Ondřeje Buchtely v Chomutově!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Také letos se tygří osmá třída zúčastnila Memoriálu Ondřeje Buchtely, který se pořádá na počest hráče, jenž působil i v liberecké organizaci. Akci si znovu vzali pod křídla chomutovští Piráti. Náš tým U14 do turnaje sice vstoupil prohrou, nicméně od té doby už přemožitele nenašel a memoriál ovládl!

Bílí Tygři na úvod turnaje těsně podlehli brněnským Warriors. Tou dobou ještě netušili, že nejlepší možná odveta přijde naopak v závěrečném vystoupení...

Ve skupinové fázi pak už náš tým byl výsledkově bezchybný a dokázal se vyšvihnout až na první místo ve skupině, kam ho nasměrovaly přesvědčivé výhry nad Ústím nad Labem a domácím Chomutovem.

Ctibor Jech ml. o atmosféře v týmu
Jako tým jsme zažili spoustu srandy. V sobotu jsme měli volné dopoledne, což jsme využili k takové malé fotbalové "Lize mistrů." Měli jsme v týmu i slovenského, polského a slovinského zástupce, takže jsme při nástupu pustili všechny státní hymny. Kluci si zahráli, bylo to fajn zpestření.

Ve čtvrtfinále tady Liberec šel na čtvrtý celek protější skupiny – Pirátské Naděje. Svěřenci hlavního kouče Jecha potvrdili roli favorita a svému soupeři nastříleli dvojciferný počet branek. V následném semifinále se podruhé na turnaji střetli s hlavním výběrem Pirátů a znovu potvrdili střeleckou formu. Po další kanonádě tedy zamířili do finále!

V utkání o zlaté medaile narazili Tygři na svého jediného přemožitele. Tentokrát ovšem brněnské Warriors srazili 4:1 a zajistili si prvenství v turnaji.

Ctibor Jech ml. o hráčích, kteří doplnili tým
Kluci, kteří nás na turnaj doplnili, zaslouží určitě pochvalu – Mário Vaksmanský, Miha Krajnc, Dominik Železný a Jakub Kadlec. Byli hodně vidět, týmu výrazně pomohli a byli důležitými oporami.

Liberec slavil úspěchy i na individuálním poli, nejlepším hráčem celého turnaje byl totiž zvolený útočník Dominik Železný! Pořadatelé dále z každého celku vybírali nejužitečnějšího hráče, z tygřího kádru tato cena připadla brankáři Dominiku Ederovi.

Výsledky Liberce na turnaji

Bílí Tygři Liberec - Warriors Brno 3:4
Bílí Tygři Liberec - Slovan Ústí nad Labem 6:1
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 5:2
čtvrtfinále: Bílí Tygři Liberec - Pirátské Naděje 10:1
semifinále: Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 8:1
finále: Bílí Tygři Liberec - Warriors Brno 4:1.

Ctibor Jech ml. hodnotí turnaj
Po prvním zápasu jsme se zlepšili, víc si to sedlo. Prosazovali jsme se, tým byl kompaktnější. V důležitých momentech nás výborně podržel brankář Dominik Eder, přestože na něj v některých zápasech nešlo tolik střel. Hráli jsme aktivně, soupeře jsme většinou tlačili. Z hlediska hry i výsledků to byl úspěšný turnaj a jsme šťasntí, že jsme zde navázali na úspěchy z posledních let. Klukům patří pochvala a poděkování. Ani jednou se nám nestalo, že bychom byli pasivní a soupeř nás přehrával.

foto: Kateřina Kundertová, Piráti Chomutov

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení