Akademie Bílí Tygři Liberec

Velký úspěch! Čtvrtá třída ovládla Malou ligu, na finálovém turnaji bojovali i páťáci

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V neděli se v Plzni odehrál finálový turnaj CCM Malé ligy, na který se ve svých věkových kategoriích kvalifikovali tygří čtvrťáci a páťáci. První jmenovaní dokonce celou soutěž vyhráli!

CCM Malá liga je dlouhodobou soutěží pro kategorie U10, U11 a U12. V každé kategorii se hraje základní část, v níž jsou týmy rozděleny do skupin dle geografického umístění. Vítězové jednotlivých skupin se kvalifikují právě na zmiňovaný závěrečný turnaj, kde se hraje o titul.

Tygří čtvrťáci (U10) naznačili velký potenciál už v základní části, v níž vyhráli jedenáct z dvanácti zápasů. A na finálovém turnaji si znovu počínali suverénně. Vysoko porazili Ústí nad Labem (8:3), Havlíčkův Brod (9:2) i plzeňské Wolves (9:0) a došli si pro titul! Znovu tak potvrdili mimořádně dobrou formu z posledních týdnů, vyhráli totiž už třetí turnaj za sebou v krátkém časovém sledu.


Hlavní trenér Lukáš Pabiška hodnotí turnaj: "V průběhu základní části Malé ligy jsme dali prostor všem hráčům kádru, na finálový turnaj už jsme jeli v sestavě aktuálně nejlepších dvanácti hráčů naší kategorie. Ačkoliv výsledky na turnaji vypadaly jednoznačně, vůbec to nebyly snadné zápasy. Všichni soupeři byli kvalitní, pro naše hráče to navíc byl trošku psychický tlak – v sezóně byli zvyklí vyhrávat, teď však byli v situaci, kdy měli na dosah titul v soutěži.

Hráči všechno zvládli, poprali se s tím. Řekl bych, že jsme závěrečný turnaj vzhledem k celému roku vyhráli zaslouženě. Klukům patří veliký dík za to, jak v celé sezóně pracovali. Ve finále Malé ligy se to všechno zúročilo v jejich prospěch. Celý turnaj se hráčům moc líbil, vyhráli jsme hezké ceny a velký pohár. Kluci už říkali, že by soutěž chtěli vyhrát i příští rok!"

Na stadionu v plzeňské Košutce se v rámci závěrečného turnaje U11 představila také liberecká pátá třída. Jinak velmi úspěšnou sezónu se jí bohužel výhrou v některém z utkání na turnaji vyšperkovat nepodařilo. I tak ale Bílí Tygři v rámci Malé ligy berou v celostátní konkurenci parádní čtvrté místo. V Plzni podlehli Hradci Králové (1:4), Wolves (2:4) a ve velké přestřelce Frýdku-Místku (6:7).

Hlavní trenér Adam Jandejsek hodnotí turnaj: "Závěrečný turnaj se nám těžko hodnotí, bohužel se nám do Plzně nepovedlo přenést vítězné naladění a odvážíme si bramborové umístění. Nesmíme ale zapomenout, že se nám jinak celou sezónu dařilo na výbornou. Ačkoliv se poslední turnaj nepovedl, moc jsme si ho užili. Poučíme se a příště budeme zase o něco lepší.

Když to trochu otočím, před sezónou bylo mé přání vyhrát ligu mladších žáků B, mezinárodní turnaj na Spartě a postoupit z 24 týmů do TOP 4 Malé ligy. Tohle vše se nám povedlo, takže sezónu hodnotím hodně pozitivně. Děkuji všem dětem, rodičům, trenérům a vedoucímu týmu za skvělou sezónu, která pro mě je nezapomenutelná."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení