Akademie Bílí Tygři Liberec

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Jen den poté, co se vrátili domů z akce v Benešově, se hokejisté kategorie U15 dočkali nominace na závěrečnou akci projektu Výchova talentované mládeže. V nominaci figurují tygří obránci Matyáš Tureček se Stanislavem Sanejstrem a útočníci Šimon Šejc a Matěj Kučera. Na lavičce se představí Vojtěch Fiala. Další forvard Dominik Beneš navíc čeká mezi náhradníky.

Tři dny, dvě síta. V sobotu proti sobě zápolilo v Benešově 51 hokejistů, v neděli už jen 34 a následně vybrali trenéři 22 těch, kteří se jim během dvou dnů líbili nejvíc.

Právě oni nakonec odcestují na turnaj do rakouské akademie Salzburgu. Navíc mají nejblíž do prvního reprezentačního mužstva U16, ale v něm se pochopitelně ukáže během úvodních měsíců příští sezony mnohem větší počet mladíků.

Do nominace proklouzli čtyři hokejisté z mistrovského Liberce i z Karlových Varů, dále tři ze stříbrného kádru Škody Plzeň a také z Mladé Boleslavi, dva zástupce pak dodá Vsetín. K trenérskému kormidlu se postaví liberecký Vojtěch Fiala a přerovský Vladimír Kočara, brankáře povede mladoboleslavský Filip Šindelář.

Sraz výběru je naplánovaný na středu 17. dubna dopoledne do pražského Edenu, po přesunu do Rakouska čeká hokejisty ještě v podvečerních hodinách úvodní trénink. Od čtvrtka 18. do neděle 21. dubna pak sehrají v Salzburgu čtveřici mezinárodních zápasů. Nastoupí proti Slovensku, výběru Bavorska, týmu místní akademie a na závěr sehrají duel o konečné umístění.

Nominace výběru VTM U15

Brankáři: Jaroslav Martínek (Mladá Boleslav), Václav Osvald (Škoda Plzeň).

Obránci: Stanislav Sanejstr, Matyáš Tureček (oba Liberec), Matyáš Michálek (Mladá Boleslav), Lukáš Hájek, Vojtěch Horáček (oba Karlovy Vary), Denis Korhoň (Olomouc), Adam Konvalinka (Chomutov), Adam Hynek (Vsetín).

Útočníci: Matěj Kučera, Šimon Šejc (oba Liberec), Kryštof Vrbata (Mladá Boleslav), Melichar Kovář (Pardubice), Jakub Kyncl, Josef Suchý (oba Karlovy Vary), Michal Hartl (Kometa Brno), Dario Alessandro Blengino, Eliáš Matoušek (oba Škoda Plzeň), Petr Hörnig (Slavia Praha), Maxmilian Mareš (Vítkovice), Adam Němec (Vsetín).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení