Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygří osmé třídě se naskytla výborná příležitost zúčastnit se na závěr sezóny turnaje MM Hockey Spring Classic Cup ve švédském Karlshamnu, kde změřila síly se severskými selektovými výběry. Naši hráči v drtivé konkurenci obstáli a dokonce si zahráli o medaile!

Tygří výprava se vydala na dlouhou cestu minulou středu ve večerních hodinách, na místo dění dorazila další den odpoledne. Součástí cesty byla i jízda trajektem přes Baltské moře.


V pátek už začala zápasová akce. Hned na úvod bylo k vidění tygří derby, náš tým se totiž utkal s dánským selektovým celkem White Tigers. Naši Tygři v zahajovacím zápase byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili s čistým kontem.

Dále už byli na řadě švédští soupeři. Tordön Orange i MM Hockey přes sympatický výkon našeho týmu zlomily utkání ve svůj prospěch. V sobotu měli Liberečtí na programu dva zápasy. S Tordön Hockey Black odehráli vyrovnanou partii, na vítězství však bohužel nedosáhli. Následně se utkali s West Coast Hockey, který měl fyzicky zřejmě nejsilnější tým na turnaji. Bílí Tygři si ze zápasu odnesli i několik šrámů.

Základní část tedy Severočeši zakončili s jednou výhrou, druhou přidali hned v klíčovém čtvrtfinálovém střetnutí! Tordön Hockey Black oplatili prohru ze základní části a také druhé vítězství na turnaji se zrodilo bez inkasované branky. Semifinálový souboj s MM Hockey skončil jednoznačným výsledkem ve prospěch soupeře, Liberec si tedy zahrál o bronz, kde po statečném boji padl s West Coast Hockey.

Hlavní trenér Ctibor Jech ml. hodnotí turnaj
Čtvrté místo je dobrý výsledek, případná medaile by byl neskutečný úspěch. Každé střídání bylo těžké, hrálo se v obrovském tempu. Náš tým není fyzicky tak vyspělý, což se v soubojích projevovalo. Kluci do toho ale výborně a nebojácně šli. Hráli jsme náš hokej. Hráči měli turnaj za odměnu za celý rok, bylo to zároveň rozloučení s osmou třídou. Všichni byli spokojení, společně jsme si to užili. Klobouk dolů před hráči, nemáme co vytknout.

Výsledky Liberce na turnaji

Bílí Tygři Liberec - White Tigers (DEN) 2:0
Bílí Tygři Liberec - Tordön Hockey Orange (SWE) 2:5
Bílí Tygři Liberec - MM Hockey (SWE) 3:7
Bílí Tygři Liberec - Tordön Hockey Black (SWE) 2:4
Bílí Tygři Liberec - West Coast Hockey (SWE) 2:5
čtvrtfinále: Bílí Tygři Liberec - Tordön Hockey Black (SWE) 3:0
semifinále: Bílí Tygři Liberec - MM Hockey (SWE) 1:9
o 3. místo: Bílí Tygři Liberec - West Coast Hockey (SWE) 3:5

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení