Akademie Bílí Tygři Liberec

6. a 8. třída absolvovala noční výstup na Sněžku

Date of publication Author Jiří Bermann

L i b e r e c - V minulém týdnu čekal na šesťáky a osmáky vskutku nevšední program. V rámci soustředění v Horní Branné se vydali na poznávací výlet do Krkonoš.

Kluci (a jedno děvče) vstávali v jednu hodinu v noci. Přistavený autobus nás odvezl do Horní Malé Úpy, odkud jsme se v naprosté tmě pustili do černo černé tmy “hustých“ krkonošských lesů. Až po chatu Jelenka nám byly nejbližšími společníky naše čelovky, kterými jsme si svítili na cestu.

O něco výše se však začalo rozednívat a po výstupu na Obří hřeben se nám v pološeru ukázala naše nejvyšší hora v celé své kráse. Na samotnou Sněžku jsme dorazili s malým předstihem. Po převlečení do suchých věcí a malé svačině se za obzorem ukázalo vycházející slunce.

Tento několik minut trvající východ velmi zaujal i jinak otrlé povahy. Všichni jsme upřeně sledovali zvětšující se oranžový bod na obloze, který v některých okamžicích vypadal jako UFO. I když tuto událost již v následujícím výletu zřejmě nic nepřekonalo, cesta po hřebenech téměř celých Krkonoš jistě také stojí za zmínku.

Všichni účastníci našeho turisticko – likvidačního výletu se po celém dni trmácení přesunuli až k prameni Labe, kde nás čekalo nemilé překvapení v podobě krup. Od naprostého promoknutí nás zachránil úprk na Labskou boudu a “přepadení“ tamějšího bufetu.

Následný sestup labským dolem až do Špindlerova Mlýna již byl pouze bonbónek na již tak dost vydařeném dortu. Všem účastníkům patří pochvala za patnáctihodinovou poctivou turistiku po našich nejvyšších horách.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení