Akademie Bílí Tygři Liberec

Aleš Stezka: Že o nic nepůjde? Nejedeme do Davosu deset hodin, abychom to tam odkroužili!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Roman Will spolu s několika dalšími oporami s Bílými Tygry do Davosu neodcestoval, od úvodního buly se tak poprvé do branky postaví Aleš Stezka. "Moc se těším, bude to velká výzva," hlásí mladý gólman.

Ve středu by ses měl v Davosu od začátku postavit do branky. Jak se na utkání těšíš?
Moc. Od začátku jsem chytal vlastně jen přípravu v Chomutově, takže to bude taková moje premiéra. Mám za sebou sice půlku utkání s Växjö a dvě třetiny se Spartou, ale do soutěžního zápasu jdu od úvodní sirény poprvé.

Zmínil jsi extraligovou premiéru se Spartou. To asi nebyl debut, který by sis vysnil?
Určitě si každý tu svou premiéru představuje trochu jinak. (úsměv) Ideálně vítězně, přinejmenším rozhodně lépe, než prohrát 1:7. Ale svým způsobem pro mě i tak byl ten zápas speciální. Úplně první utkání v extralize je jenom jedno. Chyběla pouze sladká tečka.

Zpět k Davosu. Před týdnem jsi viděl, jak se na ledě prezentuje. Co o švýcarském klubu soudíš?
Davos nám už v domácím utkání ukázal, že jde o výborný tým. Od začátku se snaží kombinovat v útočném pásmu, mají spoustu šikovných hráčů. Řada jejich kluků patří do reprezentace, jako třeba Ambühl nebo Nygren, k tomu mají skvělého gólmana. Těším se na to.

Zároveň už však výsledkově o moc nejde, postup máte jistý. Může to zápas ovlivnit?
Neřekl bych, že o nic nejde. My sice máme play-off jisté a oni postoupit nemohou, ale pořád jde každému o určitou čest. Nejedeme přeci deset hodin autobusem, abychom to tam odklouzali. Jdeme do toho úplně stejně, jako by se hrálo o všechno.

Nakousl jsi náročné cestování. Jak velkou překážku pro vás v nabitém týdnu znamená? Přeci jen se hned v pátek představíte v Plzni.
To nás nemůže nijak rozhodit. Je to naše práce, navíc máme k dispozici skvělý servis. Zpět jedeme rovnou do Plzně, kde budeme den předem. Čeká nás tam trénink, rozjezdíme nohy, vyspíme se a budeme čerství na Plzeň.

Staronová akvizice v brankovišti Bílých Tygrů Aleš Stezka v hovoru s Romanem Willem

Jak se k dlouhým cestám osobně stavíš ty? Vadí ti?
Jsem na cestování zvyklý z Ameriky. Tam sedíte v autobuse třeba čtrnáct hodin a hlavně to tak nemáte jednou za rok, ale minimálně jednou za měsíc. Jsou to dlouhé štreky, ale nevadí mi to. Je dobře, že se jede o den dřív, protože pak musíte trochu rozhýbat nohy, ale se samotným cestováním problém nemám.

Navíc je pro tebe zcela běžnou součástí týdne, přeci jen jezdíš na zápasy s A-týmem i s Benátkami...
Mám to raději, než abychom celý týden trénovali a pak hráli jeden zápas. Vlastně se stačí podívat do zámoří. V NHL hrají během sezony 82 zápasů, tréninků je mezi tím jen minimálně. Pořád hrajou. Je super, že my mladí můžeme jezdit s Benátkami a odehrajeme co nejvíc zápasů.

Navíc vám jistě pomáhá, že i Benátky sídlí v liberecké Home Credit Areně?
Přesně tak. Horší by bylo, kdybychom museli přejíždět i na tréninky, ale takhle máme veškeré zázemí v jediné hale. Do Benátek jezdíme pouze na zápasy. To už není žádný problém, je to víceméně kousek.

Hned po utkání v Davosu vás čeká Plzeň, která se pohybuje na nejvyšších příčkách tabulky. Půjde jistě o těžkou zkoušku, souhlasíš?
Plzeň je ve výborné formě. V neděli s Kometou ukázali, že umí hrát i s těmi nejsilnějšími týmy. Sice pak trochu polevili, ale to na jejich kvalitě nic nemění. Jejich kádr je hrozně silný. I tak si myslím, že můžeme přivést tři body, jen musíme hrát celých šedesát minut. Nesmíme polevit. Bude to určitě kvalitní zápas. Navíc jsme spolu s Romanem Willem oba z Třemošné, což je kousek od Plzně, a rozhodně tam nechceme prohrát! (úsměv)

Aleš Stezka připraven

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení