Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři mění všeobecný pohled na mládežnický hokej! Ruší mládežnické smlouvy!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Organizace Bílých Tygrů se snaží dlouhodobě sledovat nejmodernější trendy a přicházet s četnými inovacemi nejen v rámci České republiky. Dalším krokem k většímu pohodlí hráčů pod Ještědem je zrušení hráčských smluv, což je mezi mládežnickými organizacemi jedinečným počinem.

„Nejen v Česku je běžnou praxí, že hráči od mladšího dorostu podepisují hráčské smlouvy. Již několik sezón řešíme s kolegy trenéry i vedením klubu jejich smysluplnost a význam pro náš klub. Když byla zřízena má pozice, stanovil jsem si cíl, hráčské smlouvy zrušit. Protože máme velmi osvícené vedení, které razí moderní trendy, dostali jsme “zelenou“ k dalšímu nevyžadování smluv. Jedná se o jeden z dalších vstřícných kroků vedení Bílých Tygrů vůči našim hráčům a potažmo i jejich rodičům," prozrazuje manažer mládeže Jiří Bermann.

„Je to vstřícný krok směrem k hráčům. Chceme, aby byl vzájemný vztah postavený na důvěře"

Právě smlouvy jsou ožehavým tématem mládežnických hokejových debat. V určitých případech znemožní hráči přestup v případě nespokojenosti, přičemž sám daný hokejista ví nejlépe, jaké zázemí je pro něj nejlepší a jaký tréninkový systém mu nejvíce vyhovuje.

„Vedení klubu se od sezóny 2017/2018 rozhodlo od rozšířené praxe upustit a hráčům žádné smlouvy nepředkládat. Samozřejmě budou k nalezení některé výjimky, které však bude vedení klubu před rozhodnutím důkladně projednávat," vysvětluje Jiří Bermann.

„Chceme, aby hráči byli u Bílých Tygrů kvůli programu a kultuře v klubu, nikoliv smlouvě"

„Velmi nám záleží na tom, abychom měli s našimi hokejisty vztah, který je založený na důvěře. Nikdy jsme neměli problém, když nám hráči oznámili, že se chtějí pokusit o další hokejový rozvoj v zahraničí. Filozofie našeho klubu vůči zahraničí vychází z myšlenky, že se hráč kdykoliv může z angažmá v cizině vrátit zpět, přičemž ho přivítáme rádi. Příkladů máme v A-týmu dost, ať už se jednalo o Tomáše Filippiho nebo Jaroslava Vlacha, Filipa Pyrochtu, Michala Plutnara či Adama Jánošíka," pokračuje manažer mládeže.

„Našim hokejistům poskytujeme velmi nadstandardní program, který stojí nemalé finanční prostředky a obrovské množství času každého trenéra. Díky tomu se nám však daří zkvalitňovat jednotlivé akademické týmy. V současnosti je jakákoliv pozice v našich týmech velmi prestižní a udržet si jí bude do budoucna pro každého čím dál těžší. Chceme, aby u nás naši hráči byli kvůli programu a kvůli kultuře v našem klubu, ne smlouvě. Nás trenéry tato strategie nutí pracovat co nejlépe, čímž si sami na sebe vytváříme tlak, jehož se nebojíme," uzavírá problematiku Jiří Bermann.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení