Akademie Bílí Tygři Liberec

Blog Jakuba Rychlovského z Finska: Nekonečné cestování a první výhra

Date of publication Author Jakub Rychlovský, Kryštof Rossmann

Liberec - Útočník Tygrů Jakub Rychlovský aktuálně válí v dresu reprezentační kategorie U17. Ta odletěla ke třem přátelským utkáním ve Finsku. Jak očima hráče vypadá reprezentační akce?

Začali jsme 25. srazem ve Slaném, kde jsme měli trénink na ledě. Byl v tempu, asi abychom vyjezdili řízky a kapry z Vánoc. Probírali jsme ale i taktickou stránku. Sbalili jsme si věci, zvážili je a pak už následovala jenom večeře a spánek.

Cestování nedílnou součástí

Druhý den byl budíček na sedmou ráno, po snídani už jsme dávali věci do dodávky. Čekal na nás autobus, který nás vzal na letiště. Když jsme přiletěli do Finska, čekalo nás v buse dalších 4,5 hodiny. Mířili jsme do města Savonlinna, kde jsme ještě po příjezdu trénovali. Bylo to náročné, od 8:00 do 20:30 jsme byli v podstatě pouze na cestě. Na nic víc než jídlo a ubytování se, ani nezbyla síla.

Pak už přišel první ze tří zápasů. Po snídani jsme hned vyrazili na zimák, kde padla rozcvička, rozbruslení i porada. Po zaslouženém poledním klidu jsme si sbalili a odjeli do Joenssu, což je zhruba dvě hodiny cesty vzdálené město. Na zápas přišlo asi 800 diváků, takže panovala super atmosféra. Vyhráli jsme 2:0. Bylo to těžce vybojované, hodně střel jsme zblokovali a jen dvakrát jsme během zápasu byli na trestné, což bylo klíčové. Po večeři jsme se vrátili zpět, vyklidili věci a šli spát.

Hry, historky i písničky na cestách nechybí

Na cestách se snažíme s kluky hrát různé hry tak, abychom se zabavili. Posloucháme písničky, ale jak je každý z jiného klubu, tak si spíš vyprávíme různé historky. Snažíme se prostě cestu udělat co nejvíc příjemnou, aby utekla co nejrychleji.


Blog J. Rychlovský 9







Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení