Akademie Bílí Tygři Liberec

Češi vyrazí na olympiádu i s bývalými Tygry Vitáskem, Birnerem a Řepíkem

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V pondělí odpoledne byla zveřejněna soupiska české hokejové reprezentace na olympijské hry v korejském Pchjongčchangu. V týmu trenéra Josefa Jandače nebudou chybět ani bývalí Tygři Ondřej Vitásek, Michal Birner a Michal Řepík.

Sedmadvacetiletý Ondřej Vitásek zanechal pod Ještědem jednoznačně nejvýraznější stopu. Liberecký dres oblékl v šesti sezonách a podílel se na dvou ziscích Prezidentského poháru a premiérovém titulu. Před ročníkem 2017/18 zamířil do Švédska, odkud se v průběhu sezony přestěhoval do svého současného působiště, Chanty Mansijsku, v KHL.

Z mistrovské sestavy Bílých Tygrů nalezneme v nominaci také Michaly Birnera a Řepíka. Zatímco Birner v současnosti válí ve švýcarském Fribourgu, Řepík po loňské sezoně ovlivněné zraněním zamířil před tou letošní do Slovanu Bratislava. Svými výkony si oba řekli o zařazení na konečnou soupisku pro turnaj v Pchjongčchangu.

Mezi pětadvaceti jmény hráčů figuruje sedmička z extraligy, kapitánem a lídrem týmu by měl být Martin Erat z Komety Brno. O nominaci bojoval také Ladislav Šmíd, který si zahrál na finském Karjala Cupu, ale do aktuálního výběru se nevešel. Stále nejde o definitivní neměnnou nominaci, v případě zranění mohou být hráči nahrazeni jinými.

Do olympijského turnaje vstoupí Češi 15. února zápasem proti Jižní Koreji, v té době přeruší extraligový kolotoč reprezentační přestávka.

Michal Birner

Nominace ČR na ZOH

Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk), Dominik Furch (Omsk), Patrik Bartošák (Vítkovice).

Obránci: Ondřej Němec (Kometa), Jan Kolář (Chabarovsk), Michal Jordán (Chabarovsk), Adam Polášek (Soči), Vojtěch Mozík (Vitjaz), Ondřej Vitásek (Chanty Mansijsk), Tomáš Kundrátek (Novgorod), Jakub Nakládal (Jaroslavl).

Útočníci: Roman Červenka (Fribourg), Michal Birner (Fribourg), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta), Petr Koukal (Hradec Králové), Jan Kovář (Magnitogorsk), Roman Horák (Vitjaz), Michal Řepík (Slovan Bratislava), Jiří Sekáč (AK Bars Kazaň), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Milan Gulaš (Škoda Plzeň), Tomáš Zohorna (Chabarovsk), Michal Vondrka (Chomutov), Tomáš Mertl (Škoda Plzeň), Martin Erat (Kometa Brno).

Časy českých zápasů:
ČR – Korea – 15.2.2018 13:10
ČR – Kanada – 17.2.2018 4:10
ČR – Švýcarsko – 18.2.2018 8:40

Michal Řepík

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení