Akademie Bílí Tygři Liberec

Chceme, aby se děti vracely spokojené a usměvavé, říká Daniel Stehno

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Přidat se do smečky není žádná věda! Vedoucí tygří základny Daniel Stehno se od září chystá znovu rozeběhnout i tradiční nábory ve školkách. Klub se snaží udělat hokej co nejdostupnějším, až do třetí třídy tedy zapůjčuje výstroj zcela zdarma.

Co musejí rodiče nejdříve udělat, aby mohli své děti zapsat mezi Tygry?
Stačí mě kontaktovat (tel.: 602 643 147, email: stehno@hcbilitygri.cz). Já rodiče nasměruji k nám. Chceme, aby věděli, že tu jsme pro ně, takže nám záleží na vzájemné schůzce, kde rodiče seznámíme se vším podstatným.

Aktuální situace je každopádně trošku jiná, než za běžných okolností.
Je to tak. Obvykle touto dobou vždy probíhala letní příprava, jenže tím, že teď děti mohou skoro po roce na led, jsme program upravili. Všechny věkové kategorie nyní mají tréninky na ledě.

Sekretář Tělovýchovné jednoty a trenér U15 Libor Daněk o podpoře začínajících hokejistů ze strany klubu

„Nejmladší kategorie se snažíme co nejvíce podporovat, do třetí třídy u nás klub zapůjčuje hokejovou výstroj zcela zdarma. Snažíme se tím udělat hokej co nejdostupnějším. Podstatnou část výstroje si klub pořizuje sám, ale funguje také pomoc ze svazu, který nám výstroj v rámci podpory náborů taktéž dodává.“


Covidová situace znemožňovala pořádání klasického náboru. Byli jste připraveni ho znovu hned rozeběhnout, jakmile to půjde?
Stoprocentně. Čekali jsme, co nám vládní nařízení dovolí a jakmile se otevřela vnitřní sportoviště, na kterých je hokej závislý, zareagovali jsme. Okamžitě se zamrazil led ve Svijanské aréně a obuli jsme brusle.

Součástí náborů Bílých Tygrů jsou i návštěvy v mateřských školách. Plánujete se k nim vrátit?
Než se vše zavřelo, nábory ve školkách jsme pravidelně praktikovali. Společně s učitelkami jsme dětem připravovali zábavný sportovní program formou her. Když to bylo odpoledne, přišli se podívat i rodiče, se kterými jsme se snažili co nejvíce komunikovat. Od září bychom tento formát náborů v uvolněné atmosféře rádi znovu rozjeli.

SEKRETÁŘ TĚLOVÝCHOVNÉ JEDNOTY A TRENÉR U15 LIBOR DANĚK O vracení sportovního života do obvyklých kolejí

„Rok bylo vše svázáno omezeními i řada dětí si zvykla na lenivější způsob života. Rodiče byli zahlceni takovým množstvím povinností, že často ani nemohli svým dětem zajistit dostatečné sportovní vyžití. Rádi bychom přispěli k tomu, že děti znovu rozhýbeme, nabídneme jim sportovní možnosti ve Sport Parku a i přes léto jim umožníme bruslit. Cílíme takto na celou širokou veřejnost, nejen na naše hráče. Každý si ve Sport Parku může po náročném pracovním dni vyčistit hlavu.“


Je právě zmíněná uvolněná atmosféra a forma her u takto malých dětí základem? Aby si ke sportu nejprve vybudovaly co nejlepší vztah?
Rozhodně ano! Chceme, aby se nám sem děti vracely spokojené a usměvavé, stejně tak rodiče. Snažíme se mít program pestrý a zachovávat co nejlepší chemii mezi dětmi, trenéry i rodiči. Aby se jeden na druhého navzájem těšili.

Bílí Tygři se netají tím, že své svěřence chtějí vést ke sportovní všestrannosti. Začíná to už u těch nejmenších?
Je to přesně tak, všestrannost je nesmírně důležitá. Navíc máme k dispozici Sport Park Liberec, který nabízí opravdu pestré sportovní vyžití, což nám velice pomáhá.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení