Akademie Bílí Tygři Liberec

DHL Extraligu juniorů čekají další změny. Vracejí se výjimky, přibude nadstavba

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Po roce se opět mění pravidla DHL Extraligy juniorů. Mezi největší úpravy patří zrušení zákazu startu hráčů na výjimku, zkrácená základní část a play-off i přidání nadstavbové části. Do té se však nebudou započítávat body získané v první fázi ročníku.

Už po roce se vracejí na ledy DHL Extraligy juniorů hráči s povolenou výjimkou. Bude se to týkat tří hokejistů v jednom týmu starších než je ročník 1997, mimo brankáře a cizince. Nicméně to ale zdaleka není jediná úprava v pravidlech.

Nově se totiž zkrátí základní část. Ubyde hned deset kol, přičemž sezóna odstartuje 8. září a konec první části je naplánován na 27. ledna. Všech osmnáct týmů se následně rozdělí do tří šestičlenných skupin. Celky od 13.-18. pozice budou hrát o umístění, zbytek se porve o osm pozic volných pro play-off.

Nadstavba přinese dvojzápas s každým účastníkem dané skupiny, potrvá od 2. února do 16. března. Do vyřazovacích bojů postoupí čtyři nejúspěšnější celky z obou skupin. Play-off poté začne už 19. března.

Poslední změna se týká délky play-off. Čtvrtfinále nabídne série hrané na tři vítězné zápasy, semifinále a finále poté pouze na dva, přičemž se bude začínat na ledě hůře postaveného týmu. Hracími dny zůstanou čtvrtek, pátek a sobota, titul bude obhajovat Plzeň.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení