Akademie Bílí Tygři Liberec

Další program juniorů: Sezóna vyvrcholí DHL Superpohárem, na předchozí soutěž nenavazuje

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - O vítězi turnaje O Pohár DHL, který končí tento týden, je už rozhodnuto. Prvenství mohou slavit v Hradci Králové, který si vypracoval nedostižný náskok. Následovat bude DHL Superpohár, jenž na dosavadní průběh sezóny nebude nikterak navazovat. Soutěž vyvrcholí vyřazovacími boji.

Kompletní program nejvyšší juniorské soutěže je od září odložen, Česká republika tak letos v královské mládežnické kategorii nepozná svého oficiálního mistra. Větší část sezóny zabral náhradní turnaj O Pohár DHL. V něm Bílí Tygři bojují o umístění v elitní desítce. Zbývají jim dohrát už jen dva duely, v úterý se představí v Brně, v pátek na ledě rakouského Salzburgu.

Po skončení turnaje bude následovat další, který nemá na ten předešlý žádnou vazbu. Všechny týmy tedy shodně začnou znovu "od nuly." DHL Superpohár bude čítat dvě části – základní a play-off.

Herní formát

19 celků bude rozděleno do tří skupin po pěti týmech, ve skupině D se pak představí čtyři. Rozdělování neprobíhalo čistě podle územního hlediska, naše juniory tedy čekají vesměs poměrně dlouhé cesty - do Třince, Jihlavy a Olomouce. Blíže to budou mít alespoň na stadion Hradce Králové, vítěze turnaje O Pohár DHL. Účastníci skupin A-C se v rámci základní části utkají dvoukolově každý s každým (jednou doma a jednou venku).

Celky z prvních dvou příček každé skupiny postoupí do vyřazovacích bojů, kde je čekají tři kola – čtvrtfinále, semifinále a finále, vždy na dvě vítězná utkání. Pro sestavení čtvrtfinálových dvojic platí, že nejlepší tým z prvních míst vyzve nejhorší tým z druhých příček atd.; i v semifinále se střetnou postoupivší tým s nejlepší bilancí ze základní části s tím nejslabším a zbylé dva spolu.

První a třetí zápasy sérií se odehrají na hřišti výše nasazených družstev, druhé pak na hřišti níže nasazených. Jen v případě účasti Salcburku bude hostit první zápas této série hůře postavený tým, druhý a třetí pak lépe postavený, aby se eliminovalo cestování před případným rozhodujícím duelem.

Složení jednotlivých skupin

Skupina A: Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary, HC Litvínov, HC Sparta Praha, HC Slavia Praha.
Skupina B: Piráti Chomutov, HC Škoda Plzeň, EC Red Bull Salcburk, HC Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav.
Skupina C: HC Olomouc, HC Dukla Jihlava, Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, Mountfield HK.
Skupina D: HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, HC VÍTKOVICE RIDERA, PSG Berani Zlín.

Rozpis zápasů Superpoháru DHL najdete zde. Časy začátků budou postupně upřesněny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení