Akademie Bílí Tygři Liberec

Do Davosu s omlazenou sestavou. Trenéři dají prostor několika nováčkům

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už ve středu čeká Bílé Tygry závěrečný skupinový duel Ligy mistrů v Davosu. S nejvyšší pravděpodobností v něm fanoušci uvidí také několik dosud nepříliš známých tváří, které se porvou o další šanci.

Minulý týden si Tygři v Home Credit Areně zajistili postup mezi šestnáct nejlepších celků hokejové Ligy mistrů. Do Švýcarska tak v úterý vyrazí v mnohem klidnější pozici. Vzhledem k nastálé situaci navíc dostanou příležitost i neokoukaná jména. Do Davosu vyrazí spolu s A-týmem několik mladíků z kádru Benátek, naopak některé z opor se k týmu připojí až ve čtvrtek v Plzni.

Změny začínají už v brankovišti. Do utkání by měl od úvodní sirény naskočit Aleš Stezka, kterému bude krýt záda Matěj Žajdlík. Obranné řady zase vystuží Jakub Husa. V útoku by měl znovu naskočit Jan Jeník, který už proti Davosu nastoupil v domácím zápase, také mezi forvardy však uvidíme několik debutantů.

Nechybí mezi nimi Ondřej Chrtek či Zdeněk Král, po delší době by pak dres s Tygrem na hrudi měl také útočník Matěj Psota. Našemu týmu tak rozhodně nebude ani přes jistý postup chybět motivace. Každý z mladíků se bude chtít předvést a dokázat, že si pozvánku do kádru A-týmu zaslouží.

"Nastálá situace nám nahrává v tom, že můžeme dát příležitost dalším mladým hráčům. Tato zkušenost jim v jejich hokejovém vývoji jistě pomůže. Někteří zkušenější hráči si pro změnu v náročném režimu alespoň trochu odpočinou.“


Jak se omlazenému kádru ve Švýcarsku povede? To se dozvíme ve středu od 19:45, kdy je naplánováno úvodní buly.

Filip Pešán diriguje

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení