Akademie Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Kluci z akademických týmů si musí šanci na medaili odpracovat

Date of publication Author Redakce

Devadesát hráčů akademických celků se v pondělí účastnilo meetingu sportovního ředitele Filipa Pešána. Sportovní ředitel klubu chtěl motivovat hokejisty kategorií U20, U18 a U16 před blížícím se play off a zároveň pokračovat v nastoleném trendu zlepšování komunikace mezi hráči, rodiči a trenéry.

Jaký byl primární důvod schůzky?
Důvod byl jednoduchý. Uzdravila se nám spousta hráčů v A-týmu a Benátkách nad Jizerou. Benátky bohužel nepostoupily do play off a tak se téměř jedenáctka hráčů základního kádru, kteří jsou ještě v juniorském věku, posunula. Srovnali jsme tím ročníky a kategorie. Chtěl jsem jen, aby si hráči uvědomili, že to, že teď máme nabité kádry v různých kategoriích, ještě neznamená vítězství. O tom se přesvědčujeme v Áčku a o tom se přesvědčila i juniorka v zápase s Mladou Boleslaví. Cítil jsem, že je potřeba, aby si hráči uvědomili, že být v týmu, který má šanci vyhrát titul, není samozřejmost. Musí si šanci vyhrát medaili odpracovat.

Šlo tedy o to, aby posun o kategorii níž hráči nevnímali demotivačně?
Jednoznačně. Drtivá většina našich nejlepších juniorů hraje v Benátkách, a i proto neměla naše mládež až tak oslnivé výsledky. Hráči jsou posunutí o kategorii až o dvě výš. Využili jsme toho, že sezona v Benátkách skončila, a chceme se porvat o medaili v každém akademickém týmu. Chci, aby byli hráči motivovaní získat medaili a neřešili, v jaké kategorii hrají. Aby šanci na medaili čapli a udělali pro ní vše.

Meeting Filipa Pešána před play off 2018 2

Stejně ale není úplně obvyklé, aby se sportovní ředitel celého klubu sešel se všemi hráči akademických týmů.
Jde mi hodně o to, abychom měli uvnitř klubu jednotnou kulturu. Chceme vyhrávat v každé kategorii a v budoucnu chceme, aby vyhrávaly i Benátky, byť máme nejmladší tým v lize. Chtěl jsem motivovat trenéry i hráče a ukázat svůj názor na věc. Doufám, že se názor na to, jak by naše kultura měla vypadat, bude šířit celou organizací.

Hráči navíc přišli vzorně oblečení. Jaké je koukat na to, že je klubová kultura napříč všemi akademickými kategoriemi stejná jako v A-týmu?
Pohled je to příjemný, celá akce byla zorganizována perfektně, i trenéři byli v týmových sakách. Začíná pro náš klub svátek hokeje, kterým je play off. I my v áčku jsme se dostali do vyřazovacích bojů, juniorka o ně statečně bojuje a další akademické týmy už je mají jisté. Jsem rád, že play off ovládá celý klub.

Meeting Filipa Pešána před play off 2018 2

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení