Akademie Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Soupeř pro předkolo? Nešlo si vybírat

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už v úterý vypukne série předkola, v níž Bílí Tygři změří síly se Spartou. Podle trenéra Filipa Pešána půjde o zajímavou podívanou pro diváky. "Oba týmy hrají podobně, velmi aktivně. Snad bude mít série vítězný konec," doufá.

Co říkáte na to, že váš tým narazí zrovna na Spartu?
Kdo viděl formu Pardubic, Zlína nebo Olomouce, musí mu být jasné, že Sparta je mezi nimi vyrovnaným soupeřem. Všichni mají velkou kvalitu, navíc se jim v závěru sezony velmi dařilo. Nešlo si tedy moc vybírat.

Každopádně se Sparta může chlubit kádrem, z nějž jde respekt...
Sparta je týmem velkých jmen. Má skutečně velmi kvalitní kádr, navíc hraje velmi aktivní hokej, což by mohlo být lákadlem pro fanoušky. Snažíme se hrát hokej podobného ražení. Myslím si, že to bude velmi vyrovnaná série, snad také s vítězným koncem.

Jak těžké bylo přepnout ze základní části na play-off, které startuje takřka okamžitě?
Měli jsme spíše takový regenerační trénink, pustili jsme si video z nedělního zápasu. Ten jsme podle mě zvládli velmi nadstandardně, bohužel jsme ale v závěru neproměnili klíčovou přesilovku a inkasovali jsme. Myslím si, že ještě nebyla doba na to, abychom se už naplno připravovali na Spartu. Na to máme celé úterý.

Zmínil jste nedělní zápas. Ztracené prodloužení vás odsoudilo k bojům v předkole. Jak moc vás bolí ztráta možného postupu do čtvrtfinále?
Velmi mě to mrzí, byli jsme hrozně blízko. Doufal jsem, že se po ne zrovna šťastném průběhu sezony otočí štěstěna alespoň v jejím závěru k nám, ale nestalo se tak. Holt si to budeme muset vybojovat těžší cestou.

Filip Pešán aktivně koučuje

Co tím nešťastným průběhem sezony myslíte?
Nechci se příliš na štěstí či smůlu vymlouvat, každý hráč si pro něj musí dojít poctivou prací. My se letos snažíme pracovat stejně poctivě, jako v minulých letech, ale spousta věcí se neděla úplně šťastně. Měli jsme oproti minulým ročníkům dost zraněných, často i dlouhodobě. Dostávali jsme smolné branky, prohrávali jsme o gól. Závěr základní části byl jasným důkazem, že letos nedostaneme nic zadarmo.

Věříte, že vám v závěru sezony výrazně pomohou Michal Bulíř a Tomáš Filippi, kteří se během reprezentační pauzy připojili k týmu?
Myslím si, že hlavně v neděli bylo vidět, jak se kluci dostávají do formy. Začínají si vyhovovat, věří si. V určitých pasážích na ledě dominovali. Doufám, že si v pondělí trochu odpočali a že to v úterý proti Spartě opět předvedou.

Jste spokojen s výkony Romana Willa, který se v posledních zápasech dostal do formy?
Roman chytá velmi stabilně a spolehlivě. Měl by být v play-off jedním z našich základních kamenů.

Jak velkou roli může v nadcházející sérii hrát vaše výhoda domácího prostředí?
Může to být klíčové, zvlášť v předkole, které se hraje na tři vítězné zápasy. Ale těch rozhodujících faktorů bývá mnoho. Jestli nám zrovna domácí prostředí pomůže k postupu, to se uvidí až po sérii.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení