Akademie Bílí Tygři Liberec

Herně jsme nepropadli, ale i tak prohráváme 0:2, smutní Radim Šimek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ani druhý duel finálové série proti Brnu Tygrům nevyšel. Přesto podle Radima Šimka nevěší hlavy. "Musíme k nim jet s čistou hlavou a pokusíme se je trochu srazit k zemi," věří mladý obránce.

Kdy podle tebe přišel rozhodující moment utkání?
Kometa měla podle mě lepší vstup do zápasu, ale těžko říct, co bylo vyloženě rozhodujícím momentem. Je třeba říct, že při nich také víc drží štěstí. Gól v prodloužení to jen potvrdil, Marek Kvapil mi trefil hokejku a od ní se to odrazilo do branky. Tím jsme utkání prohráli.

Jak k té teči došlo?
Chtěl jsem mu jít do hokejky, ale on v tu chvíli vystřelil a já to už jen lehce tečoval. Bohužel to stačilo na změnu směru.

Zaskočila vás Kometa svým nástupem?
Úvod se jim opravdu povedl, ale první třetina skončila 1:1, takže z toho evidentně žádná tragédie nebyla. Hlavně je škoda, že jsme neproměnili nějakou z šancí v třetí třetině. V ní jsme měli víc šancí, kdybychom se prosadili, jelo by se do Brna za vyrovnaného stavu.

Dají se na této porážce najít také nějaká pozitiva?
Pozitiva si můžeme vzít především ze třetí třetiny. To je cesta, po které bychom měli jít. Stále ještě není konec. Musíme si něco říct a jet do Brna s čistou hlavou. Sice jsme ztratili oba domácí duely, ale to pořád nemusí nic znamenat.

Radim Šimek a Ján Lašák při obranných činnostech

Jakým způsobem se na pokračování série připravíte?
Podstatné bude teď vyčistit hlavu. Na ledě Komety se rozhodně budeme bít ze všech sil! Musíme ji především trošku srazit k zemi, protože teď podle mě budou létat v oblacích. Teď je to jasné, musíme z Brna alespoň jednu výhru přivést.

Je podle tebe třeba nějak změnit styl hry?
Myslím si, že na své hře nic extra měnit nebudeme. Herně jsme podle mě nepropadli, jen měla Kometa více štěstí. To koneckonců platilo i v pátek. Stačí se podívat na všechny tři branky, které dali v první třetině. Teď se to klidně může vše obrátit.

Dá se vůbec připravit na atmosféru, která vás v Brně čeká?
To netuším. Zažil jsem tam jen základní část, kdy umí udělat pořádnou atmosféru. Ale play-off a finále, to bude ještě jiný level. Určitě to nebude nic příjemného.

Vážná tvář Radima Šimka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení