Akademie Bílí Tygři Liberec

Historický úspěch! Tygři mezi čtyřmi nejlepšími celky Evropy opět změří síly s Växjö

Date of publication Author Dominik Jakubec

Zürich - Už teď je jisté, že se do Home Credit Areny v kalendářním roce 2018 minimálně jednou vrátí hokejová Liga mistrů. V rámci semifinále totiž Bílí Tygři v úvodu ledna přivítají švédské Växjö.

Už když začátkem listopadu Bílí Tygři postoupili přes švédskou Frölundu, šlo o historický úspěch. Vždyť náš tým se stal vůbec prvním celkem, který kdy Indiány v hokejové Lize mistrů zastavil před branami do finále. Jak se ale ukázalo, pohádková jízda hokejovou Ligou mistrů se nezastavila ani ve čtvrtfinále.

Bylo to pořádné drama! ZSC Lions zvítězili v Home Credit Areně tím nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a do domácí odvety si vezli lepší výchozí pozici, nicméně vše bylo nesmírně otevřené. I bez hlavního kouče Filipa Pešána se Tygrům podařilo na ledě Zürichu zvítězit také 1:0 a zápas šel do prodloužení.

V něm náš tým dostal příležitost hrát čtyři minuty přesilovou hru, ale ta ovoce nepřinesla. Rozhodnout tedy museli až nájezdy. Janus parádně zamkl branku, po bravurních pokusech Martina Bakoše a Petra Kolmanna bylo hotovo - Bílí Tygři Liberec jsou mezi čtyřmi nejlepšími celky Evropy!

Znovu proti Lakers

Zde na Tygry čeká starý známý, švédské Växjö Lakers. S ním už náš tým svedl dvě vyrovnané bitvy ve skupinové fázi, oba celky tak budou na svého soupeře skvěle připraveny. O to více se můžeme těšit na atraktivní podívanou!

Podle termínových listin by se měl první duel odehrát doma 9. či 10. ledna a odveta pak 16. nebo 17. ledna ve Švédsku, nicméně konkrétní data a časy budou teprve potvrzeny. O oficiálním termínu vás budeme okamžitě informovat, stejně tak o spuštění prodeje vstupenek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení