Akademie Bílí Tygři Liberec

Jak se daří Tygrům v zámoří? Zachar jako v ohni, Solenský byl povolán do USHL

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Bývalí Tygři válčili během uplynulého ročníku za mořem v nemalém počtu. Ve dvou dílech se podíváme na jejich výkony, začneme útočným triem Marek Zachar, Samuel Solenský a Filip Chlapík.

MAREK ZACHAR ŠESTÝ V KLUBOVÉM BODOVÁNÍ (18+25)

Marek Zachar těžký přechod na užší kluziště zvládl. Do Sherbooku se přesunul před loňskou sezónou a v průběhu celého ročníku podával velmi dobré výkony. V sedmapadesáti zápasech si připsal hned osmnáct gólů a pětadvacet asistencí. Co se účasti na ledové ploše týče, nasbíral osmnáctiletý útočník - 5.

Během ročníku si také připsal dvaadvacet trestných minut. Ani solidní odový příspěvek českého forvarda ale nezabránil tomu, že Sherbrook Phoenix docílil šestapadesáti bodů a skončil poslední ve skupině West QMJHL.

Marek Zachar (57 zápasů) - 18 + 25, 43 PIM, -5

Sherbrooke Phoenix (6. místo v divizi West) - 68 odehraných zápasů, 26 výher, 56 bodů
Kapitán české osmnáctky Marek Zachar

SAMUEL SOLENSKÝ NAVÁZAL NA TYGŘÍ PRODUKTIVITU

Samuel Solenský odešel do zámoří stejně jako Marek Zachar před loňskou sezónou, i přestože byl draftován do USHL, začal sezónu v NAHL, tedy v druhé nejvyšší americké juniorské soutěži nebo juniorské lize II úrovně, chcete-li. Slovenský rychlík však v celku Johnstown Tomahawks válel a vysloužil si pozvánku do Youngstown Phantoms.

Během úvodního angažmá nasbíral 23 bodů za osm branek a patnáct nahrávek, v USHL odehrál devět utkání a nebodoval. I tak se ale uvedl ve velmi dobrém světle. Jak se mu bude dařit v následujících sezónách?

Samuel Solenský NAHL - (31 zápasů) - 8 + 15, 16 PIM, + 10/ USHL - (9 zápasů) - 0 + 0, 2 PIM, - 1

Johnstown Tomahawks (NAHL) (2. místo v divizi East) - 60 odehraných zápasů, 40 výher, 84 bodů Youngstown Phantoms (USHL) (4. místo v divizi East) - 60 odehraných zápasů, 34 výher, 74 bodů
Radost juniorů

FILIP CHLAPÍK SE DOČKAL, NAKROČENO MÁ DO NHL

Filip Chlapík působí v zámoří už třetí sezónu, hraje za Charlottetown Islanders a daří se mu výborně. V uplynulé sezóně získal dokonce nejvyšší počet kanadských bodů z celého týmu. Čtyřiatřicetkrát skóroval a sedmapadesátkrát asistoval a to vše během sedmapadesáti zápasů.

Dohormady si tedy připsal jedenadevadesát kanadských bodů! Vynikající čísla navíc obohatil kladnou bilancí týkající se účasti na ledové ploše při vstřelených a inkasovaných brankách (+ 24). Výborné výkony neunikly pozornosti manažerů Ottawy Senators, kteří neváhali a uzavřeli s Chlapíkem tříletý nováčkovský kontrakt.

V play-off jeho forma ještě vygradovala, ve třinácti střetnutích nastřílel pět gólů a čtrnáctkrát svým spoluhráčům přihrál. Když byl na ledě, opět jeho tým mockrát neinkasoval a naopak skóroval (+ 13).

Filip Chlapík (57 zápasů) - 34 + 57, 98 PIM, +24

Charlottetown Islanders (2. místo v divizi Maritimes) - 68 odehraných zápasů, 46 výher, 96 bodů
Na MSJ 2016 si Filip Chlapík připsal dvě branky a jednu asistenci.
Článek o draftu Filipa Chlapíka Filip Chlapík

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení