Akademie Bílí Tygři Liberec

Jan Bednář sbírá první minuty v A-týmu. Víc si snad ani nemůžu přát, usmívá se osmnáctiletý talent

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Premiéru si odbyl už v Mladé Boleslavi, větší prostor na ledě si však osmnáctiletý Jan Bednář užil až proti Plzni. "Rozhodně nezklamal a podal dobrý výkon," hodnotil po utkání trenér Filip Pešán. Nechybělo mnoho a Bednář si mohl připsat také první gól.

Jak bys svůj první duel před libereckými fanoušky zhodnotil?
Myslím si, že jsme hráli docela dobře. Celý tým plnil pokyny, které nám v kabině zadal trenér Pešán. Všichni jsme utkání odmakali a podle mě jsme si i vítězství zasloužili.

Předpokládám, že teď máš v sobě pouze pozitivní pocity?
Cítím se velmi dobře. Jsem hlavně řád, že jsem dostal šanci. Tentokrát jsem vzhledem k okolnostem odehrál vlastně skoro celý zápas. Příležitosti si moc vážím a jsem za ní velmi šťastný.

Mimochodem, ve stejném utkání se vrátil po zranění Radim Šimek. Jaké to bylo hrát s ním v jednom týmu?
Co se na to dá vlastně říct? Vrátil se na led a byl z toho hned gól! Byl famózní. Musím mu pogratulovat. Je to opravdu skvělý hráč. Když teď k tomu mám trochu příležitost, snažím se od něj něco okoukat a naučit.

Filip Pešán o nasazení Jana Bednáře:

"Poté, co odstoupil ze hry Tomáš Mojžíš, dostal Honza Bednář na ledě hodně prostoru. S touto situací se "Bedýnka" popral velmi dobře a podal povedený výkon. Týmu pomohl a myslím, že si také užil pěknou domácí premiéru.“


Poprvé sis zahrál už v Mladé Boleslavi, byl pro tebe tento zápas odlišný?
Doma to bylo něco úplně jiného. Abych pravdu řekl, v Mladé Boleslavi jsem se ani tolik necítil nervózní, ale tady tedy ano! Nicméně po prvním střídání už to bylo docela v pohodě, srovnal jsem se s tím.

Měl jsi mezi diváky také nějakou podporu?
Přišel se na mě podívat táta, jinak spíš třeba kluci ze třídy. Těch tu bylo tak pět nebo šest. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát před domácími fanoušky.

A hned sis vytvořil také několik šancí...
Hlavně při té druhé už jsem byl přesvědčený o tom, že to bude gól! (smích) Ale brankář tam nakonec mávnul lapačkou... Holt se příště musím víc snažit a třeba se to povede!

V této sezoně ses vypracoval ze staršího dorostu až do A-týmu. To musí být pořádná změna?
Je to obrovský skok. Docela rychle jsem se posunul do Benátek a najednou rovnou do áčka... Jsem za to hrozně rád. Tahle sezona je zatím skvělá. Víc už si snad ani nemůžu přát! Tedy, ještě bych byl rád, kdyby se miletos povedlo dostat na mistrovství světa hokejistů do 18 let. To je teď můj cíl. (úsměv)

Jan Bednář v reprezentačním dresu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení