Akademie Bílí Tygři Liberec

Jan Ludvig novým členem realizačního týmu Bílých Tygrů Liberec!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Bývalý hokejista s obrovskou řadou zkušeností z NHL Jan Ludvig posílil realizační tým liberecké organizace. Pracuje na pozici v zámoří známé jako development coach a za úkol bude mít kromě individuálního rozvoje hráčů ještě skauting. Sám přiznává, že práci pro jiný klub než je ten pod Ještědem, si nedovede představit.

Spolupráce mezi Janem Ludvigem a klubem byla dlouholetého rázu, až letos se ale obě strany domluvily na pozici development coache. „Moje angažmá v Liberci se urodilo asi před šestnácti lety, kdy jsme se s panem Petrem Syrovátkem domluvili na spolupráci. Tenkrát šlo hlavně o postup do extraligy a propojení prvků z NHL s tím, co se dělalo v Čechách."

„Nyní je moje pozice rozdílná v tom, že nejsem tak hrrr, doba už je na rozdíl od minulosti připravená, povědomí o NHL a juniorských soutěžích je nyní o mnoho větší. Budu dělat development coache a skauta k tomu. Co se týče ledu, mám odehráno 400 soutěžních utkání za mořem, dalších 200 tady a odskautováno přes 5000 zápasů za posledních sedmadvacet let, hrozně rád bych předal všechny zkušenosti, které jsem nasbíral jako hráč i skaut."

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Jan Ludvig je Liberečák s obrovským tygřím srdcem. Chyběl nám v organizaci člověk na individuální rozvoj hráčů a jsem strašně rád, že se podařilo spojit jeho návrat do Čech s angažováním v klubu. Bude mít na starost rozvoj hráčů po dovednostní stránce a speciálně pro mladší hokejisty to bude i člověk, se kterým budou moct mluvit i o věcech mimo hokej, což je velmi důležitá věc vzhledem k tomu, že chceme dávat šanci mladším a mladším hráčům. Přesně v tom, v čem zaostáváme za Severní Amerikou, očekávám, že do organizace přinese. Při naší klubové transformaci stál už za některými rozhodnutími, které jsme udělali. Celou akci podpořil tím, že se přestěhoval natrvalo do Čech a od teď tedy bude naplno k dispozici našemu klubu.“


„Filip Pešán, jenž je podle mého názoru velkou nadějí pro český hokej, a jeho asistenti trénují ve stylu NHL. Když jsem do Liberce přijel v posledních dvou letech ještě jako skaut, připadalo mi, že se koukám na NHL. Jsem z toho nadšený. Za vším stojí Petr Syrovátko, který je tahoun, progresivní člověk a vše dělá poctivě. Chce být krok před ostatními a díky tomu, že jsou v Liberci tito lidé, jsem se mohl hrozně rád vrátit a pomoct."

„Kolektiv je tu celkově vynikající a o tom to je. Odezva kluků je ohromná, za což jsem rád. Všichni se chceme učit a předávat si zkušenosti. Upřímně bych si nedokázal představit, že bych byl jinde než v Liberci. Nemám zájem. Vracet jsem se nemusel, ale dělám to ze srdce. Byl by to hřích, kdybych se to, co jsem se v zámoří naučil za sedmatřicet let, alespoň nepokusil předat libereckému hokeji."

Stáž USA 3 (2017)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení