Akademie Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš v reprezentaci končí, Pyrochta pokračuje v přípravě na MS

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Víkendovými Carlson Hockey Games skončily pro Jana Ordoše reprezentační povinnosti. Mladý útočník byl hned po vyřazení ve čtvrtfinále play-off povolán do národního týmu, na mistrovství světa se ovšem nepodívá.

Ordoš v dresu české reprezentace naskočil do zápasů se Švýcarskem nebo s Francií a nevedl si vůbec zle. Národní tým i díky jeho přispění čtyři zmíněné duely ovládl a i po Carlson Hockey Games zůstává v přípravě na světový šampionát neporažen. Mladý útočník Bílých Tygrů už ovšem v závěru sezony další reprezentační starty nepřidá.

Vzhledem k vyššímu množství čerstvých posil ze zámoří dříve na Carlson Hockey Games trenér Josef Jandač nominoval hned třicítku hráčů, aby mohl zátěž rozdělit rovnoměrně mezi co nejširší kádr. Nyní se však rozhodl zúžit kádr, na což doplatili Patrik Bartošák, Jakub Orsava a právě Jan Ordoš.

Naopak druhý tygří zástupce, Filip Pyrochta, v reprezentačním výběru zůstává. Jednadvacetiletý bek potvrzuje vynikající formu ze závěru extraligového ročníku a na Carlson Hockey Games nechyběl ani v jediném zápase. Ba co víc, po boku Hrbase či Jordána pokaždé naskakoval v první obranné dvojici a proti Rusům byl dokonce nejvytěžovanějším českým obráncem.

S postupujícím play-off NHL nebo skončením finálových sérií play-off extraligy nebo KHL je jisté, že se soupiska ještě obmění. O místenku na turnaji aktuálně bojuje také Filip Chlapík, který v dorosteneckých kategoriích dva roky oblékal dres Bílých Tygrů a v sezoně 2017/18 si připsal první starty v NHL v dresu Ottawy Senators.

Příprava českého národního týmu na závěrečný turnaj již spěje do konce. O víkendu čeká reprezentaci poslední podnik Euro Hockey Tour. Na Švédských hokejových hrách změří Češi ještě jednou síly se Švédskem, Finskem a Ruskem. V sobotu 5. května následně vstoupí do mistrovství světa zápasem se Slovenskem.

Bude u toho také Filip Pyrochta? O tom se rozhodne v následujících dvou týdnech.

Filip Pyrochta pálí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení