Akademie Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach: Zdraví zatím drží!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Jaroslav Vlach zažil skutečně smolný závěr minulého ročníku. Během čtvrtfinálové série s Plzní utrpěl nepříjemné zranění hlavy, které ho na dlouhou dobu vyřadilo ze hry i z přípravy. Nyní se však postupně vrací zpět.

Druhý čtvrtfinálový zápas s Plzní byl pro Bílé Tygry sice teprve začátkem celé cesty play-off, pro Jaroslava Vlacha však znamenal konec ve vyřazovacích bojích. Po otřesu mozku musel bojovat s velmi nepříjemnými následky, které mu znemožňovaly nastoupit do utkání.

"Při fyzické námaze mě začala silně bolet hlava, což bylo velmi nepříjemné. Zkrátka se s tím nedalo pořádně sportovat. Ještě jsem to zkoušel, ale opravdu to nešlo," vzpomíná urostlý útočník, jehož hra je přitom postavena především na mnoha střetech a důrazu. To však v jeho odstoupení nehrálo roli. "Ani to nebylo o mém herním stylu. Podobné problémy by byly podle mě nepříjemné jakémukoliv hráči," říká Jaroslav Vlach.

Po dohodě s trenérem Filipem Pešánem nakonec musel zbytek play-off sledovat pouze v roli diváka. "Během play-off jsme se s trenérem domluvili, že to necháme být a že se musím dát kompletně do pořádku," prozrazuje s tím, že sledovat své spoluhráče pouze z tribuny nebylo vůbec snadné.

Pro stříbrnou medaili si došel i Jaroslav Vlach

Zpět do boje

Že by po opakovaných otřesech mozku musel ukončit kariéru, to podle Vlacha v jeho hlavě nepřipadalo v úvahu. "Vůbec jsem si nepřipouštěl, že bych třeba neměl pokračovat s hokejem. I tak to ale nebylo vůbec snadné. Hlavně během play-off, kdy jsem se mohl na kluky pouze koukat, místo abych jim pomohl na ledě," říká.

Také v úvodu přípravy byl ještě v mnohém limitován a spoustu cvičení s týmem nemohl absolvovat. Přesto postupně konečně přicházel důvod k optimismu. "Když se to začalo postupně zlepšovat, nabíjelo mě to hrozně pozitivním dojmem. Teď už vypadá vše pomalu dobře," prozrazuje.

Do plné zátěže se postupně zapojil spolu s týmem tygří farmy. "Momentálně se připravuji s Benátkama, jsem v plném tréninkovém režimu a postupně bych se měl zapojit i do zápasů. Musím to zaklepat, zdraví zatím drží," usmívá se mladý forvard.

Nezbývá než věřit, že Jaroslava Vlacha už brzy po zdravotních problémech opět uvidíme zpět v tygřím dresu!

Jaroslav Vlach shodil rukavice

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení