Akademie Bílí Tygři Liberec

Junioři budou chtít znovu zabrat, sedmnáctka zas pokračovat v krasojízdě

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Závěrem týdne to bude pod Ještědem doslova pulzovat mládežnickým hokejem! Dorostenci i junioři totiž všechny své mače odehrají na domácím ledě. Oba celky se nacházejí v rozdílných situacích. Dvacítka bude chtít po dvou porážkách zpět na bodovou vlnu, dorostenci se na ní budou snažit udržet.

Z tripu bez bodového zisku

Po velice dobrém vstupu do soutěže, v rámci něhož dvacítka vybojovala proti Třinci a Vítkovicím čtyři body, zajížděla na hřiště soupeřů. Nejprve v ofenzivně laděném duelu podlehla Kladnu 2:4. K vidění bylo celkem 79 střel a velké dotahování našeho týmu, jenž pomalu umazával ztrátu 0:3. Nakonec se však vyrovnat nepodařilo, což ale trenéru Milanu Plodkovi dobrý pocit z předvedené hry nepokazilo. "Hráče jsme pochválili za celkový výkon a myslíme si, že na tomto herním projevu můžeme do budoucna stavět," pravil.

O den později to bylo v Českých Budějovicích pro Tygry poněkud smolné utkání. Inkasovali totiž vteřinu před koncem první části, načež domácí dokonali obrat při vlastním oslabení. Luka Vodlan při závěrečném náporu korigoval na 2:3, více už ale modrobílý celek nestihl. "Škoda, že jsme dostali gól vteřinu před koncem třetiny. Po přestávce jsme se zlepšili. Měli jsme i dost šancí, ale zase jsme doplatili na tu samou písničku. Nedůraz v zakončení, špatně řešené finální přihrávky a navrch gól v naší přesilovce," mrzelo Plodka.

5. kolo: Liberec - Zlín (pátek, 17:00)

Berani doposud vyhráli taktéž jedno utkání. Všechny porážky nicméně zaznamenali v řádném čase, mají tak o bod méně, než šelmy. Minulý víkend absolvovali domácí dvojboj. Nejprve ve velice pohledném souboji nestačili 3:6 na Plzeň, následující den pak ztratili drama s Karlovými Vary, když inkasovali v závěru a padli 3:4. Minulý rok se jich vyřazovací boje netýkaly.

Bílí Tygři na Zlín v loňské sezóně ani jednou nenarazili. Naposledy se tak stalo v ročníku 2017/2018, kdy s Moravany nejprve prohráli na cizím kluzišti 2:4, na severu Čech nicméně v klidu dotáhli odvetu a zvítězili vysoko 5:0. Kdo bude úspěšnější tentokrát?

6. kolo: Liberec - Olomouc (sobota, 15:00)

Dalším soupeřem budou nevyzpytatelní Kohouti. Ti si zatím, stejně jako Liberečtí, připsali na konto čtyři body. Dvakrát totiž uspěli v samostatným nájezdech. Proti karlovarské Energii byl na dosah plný zisk, jenže hosté v čase 59:58 srovnali krok. V závěrečné pětiminutovce inkasovali Hanáci také s Plzní, to už se však jednalo o vítězný gól soupeře.

Minulý rok se Tygrům proti Olomouci dařilo. Na Moravě prohrávali už 0:3, jenže především díky pětigólové prostřední části mohli slavit výhru 6:5. Na domácím ledě padlo o poznání méně branek, konkrétně dvě v základní hrací době. Prodloužení rozsekl Michal Teplý.

Stoprocentní bilance se skóre 16:0

Dorostenci prožili snový vstup do soutěže a v obou dosavadních zápasech zcela drtivě potvrdili roli favorita. Nejprve vyzvali Techniku Brno. Hosté se dlouho bránili debaklu, avšak poté šelmy nastřílely šest branek během závěrečné třetiny a zaokrouhlily skóre na 10:0! Lukáš Plos přitom zaznamenal čtyři trefy a dvě asistence. "Já si myslím, v mužstvu máme tolik dobrých hráčů, že je vlastně jedno, kdo jde do juniorky a kdo zůstane. V našem týmu je pořád kvalita," reagoval na obměnu kádru.

Příděl si z města pod Ještědem odvezl také Havlíčkův Brod, jenž padl poměrem 0:6. Ofenzivu paradoxně diktoval obránce Jakub Meisel, jenž si připsal bilanci 1+3. Ze skalpu soupeře z Vysočiny měl kouč Richard Lobo pochopitelně radost. "Věděli jsme, že Brod bude kvalitnější soupeř než Technika Brno. Dokázali to. Byli brusliví, důrazní, nepříjemní. Nakonec tam branky napadaly a jsme rádi, že jsme tento zápas doma zvládli. Dvakrát po sobě plný počet bodů a to se počítá."

3. kolo: Liberec - Ml. Boleslav (čtvrtek, 16:00)

První derby nové sezóny na sebe nenechalo dlouho čekat, sedmnáctka v Home Credit Areně přivítá Boleslav. Ta neprožila zdaleka tak vydařený vstup do ligy, výsledkem 3:4 totiž podlehla Hradci Králové i Slavii. Proti sešívaným každopádně brala alespoň bod, Martin Strnádek poslal duel do prodloužení, které vyšlo Pražanům.

V předešlé sezóně to proti regionálním rivalům byla v podání šelem neskutečná kanonáda. Během mistrovského ročníku totiž Bruslaře v obou vzájemných setkáních naprosto sfoukly! Doma vyhrály 8:0, ve ŠKO-ENERGO Areně se znovu osmkrát trefily a pouze jednou inkasovaly. Nezlobili bychom se, kdyby se v podobném duchu nesl také čtvrteční duel!

4. kolo: Liberec - Jihlava (sobota, 16:00)

Po jednodenní pauze změří naši dorostenci síly s Duklou. Ta na úvod přehrála Tábor, který naprosto jednoznačně přestřílela, výsledek to však úplně nereflektoval a na světelné tabuli po konci zápasu svítilo skóre 2:1. Poté doplatila na hrubě nepovedenou druhou periodu v Hradci, kde ztrátu 0:4 už pouze o dvě branky snížila.

Loni Severočeši s Jihlavou ani jednou neprohráli. Ve Svijanské aréně i díky třem bodům Lukáše Plose uspěli 4:1. Na Vysočině to byla pořádná divočina! Naši mladíci vedli už ve třetí minutě utkání jasně 3:0, Dukla to ovšem nevzdala a za stavu 3:3 se prodlužovalo. Nastavený čas ukončil ve prospěch Liberce Petr Gajda.

Držte našim mládežníkům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení