Akademie Bílí Tygři Liberec

Karel Mlejnek: Hradec, Litvínov a Zürich? Budeme připraveni!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Od pátku do úterý čeká Bílé Tygry nesmírně nabitý program. V domácím prostředí vyzvou postupně Hradec Králové, Litvínov a následně i švýcarský Zürich. Na obtížnou šňůru však dle asistenta trenéra Karla Mlejnka tým příliš nemyslí. “Vždy se plně soustředíme na nejbližší utkání,” prozrazuje.

Dnes vás čeká druhý tým tabulky. Na co jste se v přípravě na ně zaměřili?
Jde o tým s výbornou defenzivou a s vynikajícím gólmanem, čemuž jsme se samozřejmě přizpůsobili. Už v předchozích dnech jsme se na jejich hru připravovali. Rozebírali jsme, jak překonat jejich obranu, jak hrát v útočném pásmu.

Mountfield táhne skvěle chytající Patrik Rybár. Lze se speciálně připravovat na konkrétního brankáře?
Jde to. Náš trenér brankářů Martin Láska připravuje hráčům informace o gólmanech soupeře, takže kluci vědí, kde má který brankář silné nebo slabé stránky. Stejně tak jsme se připravovali i na Patrika Rybára.

Zajímavostí je, že Hradec Králové ještě nikdy neodjížděl z Liberce se třemi body…
To je sice pěkné, ale v nejbližším zápase nám to stejně nepomůže. (úsměv) Po pravdě jsem si doteď ani neuvědomoval, že se nám doma proti Hradci takhle daří. Ve finále se stejně nemůžeme konejšit bilancí, zkrátka se soutředíme na těžké utkání, které nás bezesporu čeká.

Naopak v případě Litvínova půjde v neděli o utkání s týmem z opačného pólu tabulky. Očekáváte kvůli tomu i odlišný zápas?
Myslím si, že při vyrovnanosti tabulky už je dnes skoro jedno, s kým hrajete. Pokaždé se musíte důkladně připravit, pokud chcete uspět. Sázet chceme především na svou hru, ne se přizpůsobovat soupeři. Troufám si říct, že nemáme problém hrát s jakýmkoliv týmem. Nikdo nás podle mě vyloženě nepřehrál, jsme schopni držet krok s kýmkoliv.

Filip Pešán v tajné rozmluvě s Karlem Mlejnkem

Duel s Litvínovem bude soubojem dvou celků, mezi nimiž není příliš velký bodový rozdíl. Je náročnější hrát v situaci, kdy jde v podstatě o šest bodů?
Rozdíl mezi zápasy s týmy ze špičky nebo ze spodku tabulky je možná opravdu trochu v psychice, ale ani hráči, ani my umístění soupeře neřešíme. Jde nám vždy jen o to připravit se na nejbližšího soupeře.

Letošní pořadí je zatím po polovině sezony nesmírně vyrovnané. Cítíte díky tomu v zápasech větší tlak?
V takové situaci je každý bodový zisk ještě důležitější. Jak jsem ale říkal, my se nechceme ohlížet na aktuální umístění. Náš přístup zůstává stejný, jako v minulém ročníku. Vždy se plně soustředíme právě na to nejbližší utkání a chceme si z něj odnést plný počet bodů. To je podle mě klíč, kterého je potřeba se držet. Nedívat se do minulosti, ani se moc nedívat směrem do budoucnosti, ale pouze právě na to, co nás zrovna čeká.

Náročný domácí trojboj zakončíte v úterý proti Zürichu. Jde vůbec v takto krátkém časovém sledu přepnout na zcela odlišnou soutěž?
Příprava bude i v tomto případě podobná. Budeme mít soupeře důkladně zmapovaného, budeme vědět, jak hraje a co proti němu chceme předvádět. Jiné to bude v tom, že už máme plnou soupisku a nebudou tak moci nastoupit Tyler Redenbach a Marek Kvapil, kteří přišli v nedávné době. Jinak však vypadá naše příprava na Ligu mistrů stejně, jako na extraligové soupeře.

Čtvrtfinále play-off Ligy mistrů je pro Bílé Tygry historickým úspěchem. Předpokládám, že to samo je skvělou reklamou na utkání?
Rozhodně. Sice se možná bude hrát v pro diváky trochu horší čas, ale i tak si myslím, že nás čeká velmi zajímavý soupeř a mohou se těšit na atraktivní podívanou. Zürich je aktuálně třetím týmem švýcarské ligy, což svědčí o jejich kvalitě. I pro nás jde o prestižní zápas. Čtvrtfinále Ligy mistrů je pro nás velký úspěch, ale nevidím jediný důvod, proč bychom neměli s pokorou pomýšlet i na postup dál.

Karel Mlejnek v hovoru s Michalem Plutnarem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení