Akademie Bílí Tygři Liberec

Komentář Ctibora Jecha mladšího: Hráčům nejvíce chybí kámoši a fungování v partě

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ani na přelomu března a dubna není jasné, kdy se mladí hokejisté znovu budou moci vrátit na stadiony. V zimních měsících hráči mohli díky nízkým teplotám využívat alespoň venkovní led, což všem přišlo vhod. "Byl to takový návrat ke kořenům," usmívá se trenér šesťáků a sedmáků Ctibor Jech mladší.

Situace bohužel společným tréninkům stále nenahrává. Jakým způsobem aktuálně fungujete?
Nechceme, aby hráči byli jen počítačů. Kromě společných online tréninků, které máme dva až tři týdně, tak mají i úkoly, které si musejí odběhat a odtrénovat. Tento formát běží asi od poloviny února. Od začátku nového týdne se chceme vrátit k organizovaným tréninkům ve dvojících, samozřejmě v souladu s opatřeními. Vždycky se snažíme zařídit podle toho, co nám situace dovolí.

Jakou máte od kluků zpětnou vazbu, plní úkoly?
Většina plní, nicméně jsou i tací, kteří se nám po celou dobu lockdownu i přes komunikaci s rodiči neozývají. Ze 48 hráčů šesté a sedmé třídy jich pravidelně trénuje asi 30-32.

Pomocnou ruku vám podal Sport Park Medical, který pro hráče vytváří videa jednotlivých cvičení. To určitě vítáte, že?
Ta videa jsou naprosto bezvadná! Holky fyzioterapeutky cviky perfektně ukazují a vysvětlují, hráči se mohou naučit hromadu nových cviků a postupů.

Když jsme se bavili na podzim, říkal jsi, že by krátkodobý výpadek tréninků na ledě nemusel být pro hráče žákovských kategorií až tak závažný problém. Pauza se už ale pořádně protáhla, tak není to už opravdu vážné riziko?
Problém by to být mohl, netroufám si ale zatím tvrdit, jak velký. Stále však platí, že nejvážnější komplikace je to pro kluky od dorostu nahoru. Věřím, že hráči žákovských kategorií to rychle doženou.

Problém ale není jen v absenci ledu...
Přesně tak. I z toho, co od hráčů víme ze vzájemných rozhovorů, nám vyplývá, že jim nejvíce chybí kámoši a celkové fungování v partě. Pro někoho to může být psychicky hodně těžké, být pořád sám.

Na druhou stranu v současné situaci trošku pomohla příroda a byla dlouhá chladná zima. Rybníky zamrzly a děti mohly trénovat na ledě venku.
Aspoň to! Byl to takový návrat ke kořenům, kluci toho hodně využívali. Navíc mohli chodit na běžky, což také bylo super.

Nehrozí, že se aktuální situace negativně promítne i do celkového zájmu dětí o hokej? Přece jenom teď nelze pořádat například náborové akce.
To je otázka, která teď rezonuje celým českým hokejem. Bude záležet na každém klubu, jak se k situaci postaví a jak budou pracovat, aby děti k hokeji dostaly. Ale samozřejmě je to velká komplikace. Nejlepší je vždycky kontakt napřímo, nám se osvědčovaly náborové akce ve školkách. Virtuálně to není úplně ono. Věřím, že až se situace vrátí do normálu, budou lidi chtít, aby děti zase sportovaly. Může se naopak stát, že o hokej bude ještě větší zájem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení