Akademie Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Teď je to hlavně o naší kvalitě!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři do poslední chvíle bojovali o přímý postup do čtvrtfinále play-off, nakonec se o něj ovšem porvou v předkole. “Hlavně musíme předvést dobrý týmový výkon,” ví zkušený Ladislav Šmíd.

Jak moc vás bolí těsné uniknutí přímého postupu do čtvrtfinále?
Je to samozřejmě škoda. Na druhou stranu jsme se stejně připravovali na to, že budeme předkolo hrát, v šestku nikdo ani moc nedoufal. V předkole už je jedno, na koho narazíme. Záleží pouze na nás. Zlín, Olomouc i Sparta jsou všechno silné týmy.

Vzpomínáš si ještě, kdy jsi play-off extraligy hrál naposledy?
To bylo naposledy během výluky NHL, myslím, že v sezoně 2004/05. Tehdy to bylo super! Došli jsme do semifinále, kde jsme prohráli s Pardubicemi, moc dobře si na tu sezonu pamatuji. Všechny týmy byly nabité kluky z NHL, pro mě jako pro osmnáctiletého kluka to byla úžasná zkušenost.

V předkole narazíte na Spartu. Co o jejich kvalitě soudíš?
Prošli si něčím podobným, jako my. Chvíli se jim dařilo, chvíli ne. Když se na ně podíváme, mají tým, z kterého jde respekt. Ale zase se vracím k tomu, co jsem už říkal. Je to hlavně o nás. V posledních zápasech jsme předváděli dobré výkony, i ve Vítkovicích jsme byli lepší, ale chybělo nám proměňování šancí. Když se to sejde, máme velkou šanci postoupit.

Co by na ně mohlo platit?
Hlavně musíme hrát na puku a neztrácet kotouč kolem modrých čar. Rozhodovat budou také přesilovky, když je nezvládneme, nemůžeme uspět.

Na co si naopak musíte dát pozor?
Mají spoustu šikovných hráčů, kteří umějí dát gól. Něco si k nim určitě před začátkem série řekneme, ale že bychom se vyloženě připravovali jen na toho nebo na toho, to ne. Hlavně musíme předvést dobrý týmový výkon.

Může vám pomoci domácí prostředí, v němž sérii načnete?
Jistě. V kabině to bylo velké téma, že bychom chtěli začít doma. Podařilo se, tak toho teď musíme využít. Určitě dorazí plná hala, fanoušci nás poženou, což nám dodá energii navíc.

Ladislav Šmíd s kotoučem na holi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení