Akademie Bílí Tygři Liberec

Lukáš Nezbeda by rád Chomutov. Přání se však splnilo trenéru Lobovi a šestnáctka narazí na Litvínov

Date of publication Author Jonáš Jech

Liberec - Mladší dorost Bílých Tygrů vyřídil Kladno ve dvou zápasech. V domácím utkání nasázel svému soupeři sedm branek a čekal kdo se mu postaví v semifinále skupiny A. Jméno svého soupeře se hráči i trenéři dozvěděli ještě ten samý večer a budou jím litvnínovští Chemici. Na otázky týkající se série s Kladnem a potencionálního soupeře odpovídali střelec šestnáctky Lukáš Nezbeda a trenér Richard Lobo.

Jak bys zhodnotil poslední utkání s Kladnem?
Na zápas jsme byli dobře připravení. Věděli jsme, že hodně bruslí a na to jsme se přesně zaměřili. První třetina byla vyrovnaná, ale pak už jsme zápas zlomili několika góly a podařilo se nám zápas dotáhnout do vítězného konce.

Richard Lobo po konci série:

"Soupeř hrál velice dobře, obětavě, dělali nám velké problémy. Chtěl bych ho pochválit za jeho hru. Teď si odpočineme, uvidíme, kdo nám připadne v dalším kole. Dobře se na ně připravíme a budeme pokračovat ve výkonech jako poslední třetinu s Kladnem."


Jaká byla taktika proti vašemu soupeři?
Trenéři nám říkali, ať si posouváme rychle puky. Věděli jsme, že jsou dobří v pohybu, ale díky téhle taktice jim to nebylo moc platné.

Richard Lobo o taktice proti Kladnu:

"Recept na Kladno byl dán vlastně i jejich hrou. Museli jsme aktivně napadat, rychle přistupovat k hráčům, nedávat jim čas a prostor. Díky tomu jsme se dostávali na puky do šancí a ty jsme využívali."


Máš nějakého vytouženého soupeře do dalších částí play-off?
Nechtěl bych narazit na Plzeň, to je opravdu nepříjemný soupeř. Byli bychom rádi, kdyby přes ně postoupilo Brno. Já osobně bych si chtěl nejvíc zahrát s Chomutovem nebo se Spartou, ale na ty asi nepůjdeme.

Trenér Lobo o pokračování play-off:

"Žádného vytouženého soupeře nemám, ale myslím si, že hodně zajímavá by byla série s Litvínovem. Jak pro nás, tak pro diváky."


Tvůj starší bratr aktuálně válčí za juniorku, rovněž proti Kladnu. Dvacítka má k postupu velmi dobře nakročeno, ale vy jste jí předběhli. Bavíte se spolu o tom?
My spolu o hokeji moc nemluvíme. Jen občas, když jsme oba doma, ale to se moc nestává. Přesto ho sleduju. Vím, že tam měl nějaké body a je dobře, že i juniorka vyhrává a mají to na dobré cestě dál.

Krátce o dalším soupeři z Litvínova

Severočeši se v základní části prezentovali velmi dobrým hokejem, který je vynesl na třetí místo skupiny A. Jen o skóre za liberecké Tygry. Hlavní podíl na tom mělo ofenzivní duo Lukáš Stehlík a Jan Myšák, které společně nastřádalo v základní části 135 kanadských bodů. Neuvěřitelné číslo. V první kole vyřazovací části Chemici narazili na České Budějovice a tato série nabídla opravdu hodně branek a diváci se nenudili. V pouhých dvou utkáních rozvlnili síť hráči celkem 20 krát, avšak více jich dokázali nastřílet hokejisté Litvínova. Ti tak po výhrách 6:4 a 7:3 ukončili Motoru sezónu a další zkouškou pro ně budou podobně rozjetí Bílí Tygři, kteří se svého soupeře jen tak nezaleknou.

Lukáš Nezbeda na vhazování

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení