Akademie Bílí Tygři Liberec

Manažer mládeže Jiří Bermann: Mám veliký respekt k našim trenérům

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Téměř půl sezóny má většina celků za sebou. Manažer mládeže Jiří Bermann dosavadní část ročníku podrobně zhodnotil a poukázal i na výborný trenérský kolektiv. „Mám veliký respekt k našim trenérům, kteří tu jsou od rána až do večera. Většina z nás tu tráví celý den, pracuje s hráči navíc a je jim maximálně k dispozici. Toho si opravdu cením," říká.

Školka až sedmá třída

„U mladších kategorií je nejdůležitější, aby děti přicházely a odcházely ze stadionu šťastné a s úsměvem. Vše vychází z kultury klubu, kterou jsme si nastavili. Trenéři by měli být dětem spíš partnery, kteří je provedou hokejovými základy a dokáží je zaujmout i rozesmát. Pozitivní nálada na tréninku je pro nás zásadní."

Osmá třída

„U ročníku 2004 jsem rád, že se ukazují hráči s obrovským potenciálem, kteří mohou být v budoucnu tzv. rozdíloví. Někteří hráči, kteří se mi svým přístupem a nasazením příliš nezdáli, začínají chápat, že hokej je sice především zábava, ale musí se mu i něco obětovat. Hráči u kterých jsem to nečekal, jdou nahoru a z toho mám opravdu velikou radost."



U15

„Patnáctka vyhrála se ztrátou jednoho bodu základní skupinu. Filosofie našeho klubu je hrát mladé týmy a v patnáctce působí pokaždé pět osmáků. Tým je postavený především z ročníků 2004 a 2005, přičemž hrajeme proti starším. Máme herní kvalitu a většinou jsme soupeře přehráli. Nyní se ukáže, jak na tom naši hráči opravdu jsou, postoupili jsme do další části a budeme hrát s nejlepšími. Mladí to budou mít těžké, protože proti nim budou nastupovat silné týmy. Zápasy budou těžké a na to se těším."

U16

„U každého akademického týmu chceme skloubit dvě věci, které skloubit není vůbec jednoduché. Chceme vyhrávat, ale zároveň chceme, aby hráli mladí kluci. Mám obrovskou radost, že jsme vybojovali play-off, a že máme mnoho hráčů v reprezentaci."

„Kluci předváděli hezký hokej. Šanci dostanou kvůli absencím ještě mladší hráči, kteří by ji třeba nedostali"

„Herní potenciál v týmu je, ale mrzí mě, že máme dvanáct lidí mimo hru, což je způsobeno častými zraněními. Malinko se to nyní projevuje na výsledcích, na druhou stranu si zahrají ještě mladší kluci, kteří by třeba jinak šanci nedostali."

U18

„Těší mě, jak to kluci rozjeli. Zaprvé udělali play-off a zadruhé se jim daří v nadstavbě. Strašně se mi jejich utkání líbí, kluci hrají ve vysokém tempu a je důležité zdůraznit, že je tým velmi, ale velmi mladý. Máme zde mnoho perspektivních hráčů, kteří hrají v U20, nebo dokonce na farmě v Benátkách nad Jizerou, většinou se jedná o reprezentanty."

U20

„Obdobně mladý mančaft. Dost zápasů odehraje bez klíčových hráčů, kteří hrají na farmě Áčka. Máme filosofii, aby kluci hráli tři zápasy za týden, což se nám docela daří. Pořád jdeme cestou, že důležitý je poctivý a pravidelný trénink. Naši junioři mají obrovskou výhodu, protože mnozí z nich trénují v Benátkách nad Jizerou, což pro ně musí být obrovská čest a zkušenost."

„Tréninkový proces s Benátkami je pro naše kluky obrovskou zkušeností. Jdeme cestou poctivého a pravidelného tréninku"

„Když hrajeme proti týmům, kteří mají na soupisce mnoho starších hráčů, ti mladší logicky chybují. To nám nevadí, ale starší chyb samozřejmě umí využít. Naši trenéři napříč kategoriemi nutí hráče hrát s pukem. V obranném pásmu nasekáme hromadu chyb, za které nás soupeři občas i potrestají, ale necukneme a hrajeme s pukem i tam, což se mi hrozně líbí. Vyhazování o plexiskla a odpalování kotoučů není naše cesta i za cenu, že prohrajeme. Všichni tomuto systému věříme a líbí se nám."

O trenérech

„Mám veliký respekt k našim trenérům, kteří na zimním stadionu tráví celý den, pracují s hráči navíc a jsou jim maximálně k dispozici.

Akademických tréninků se účastní tři, spíš čtyři trenéři. To samé platí pro sportovní třídy, kde například v pondělí děláme bruslení a máme na ledě pět trenérů a dva trenéry gólmanů. Klukům se dá víc věnovat. Když koukám na přípravu tréninků, tak v U18 a U20 se vše připravuje v šatně, trénink má velké tempo a nasazení."

„Mám k našim trenérům velký respekt. Spolupracují napříč kategoriemi a vše je provázané"

„Jednotlivé týmy máme trenérsky velmi provázané. To, že chodí s kategorií U18 trenér U20 nebo U16 je přece skvělé, protože mají všichni přehled."

„Filip Pešán je ochotný nám předávat své poznatky a informace. Bavíme se o detailech hry, které přenášíme do mládeže. A-tým řeší například obranné pásmo a my máme k dispozici informace, o kterých můžeme přemýšlet. Vzdělávání trenérů je velmi důležité a klíčové. Máme jasnou koncepci a celé to směřuje k Áčku. Kluci navíc díky tomu nemají problém s přecházením mezi kategoriemi, což také vnímám jako obrovské plus."



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení