Akademie Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Potřebujeme se něčím nakopnout

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už dnes Bílí Tygři na domácím ledě uzavřou první čtvrtinu extraligy. Zatímco na ledech soupeře se jim nedařilo, doma prohráli pouze jedinkrát. Tuto bilanci by si náš tým rád udržel i po střetu s Vítkovicemi. “Snažíme se fanouškům vracet jejich podporu,” říká Michal Bulíř.

Doma se vám daří, zato venku už tolik ne. Jak vnímáte svou současnou náročnou situaci?
Není to zrovna příjemné, v kabině nás to moc pozitivně nenaplňuje. Ale pořád není odehrána ani čtvrtina extraligy. Vloni jsme také neměli ideální start. Když pomineme několik týmů v úplně nejvyšších patrech, tabulka je pořád hrozně vyrovnaná.

To je pravda, stačí několik vyvedených zápasů a rázem můžete být na místech, která zajišťují přímý postup do play-off…
Myslím si, že náš výkon půjde nahoru a spolu s tím budeme stoupat také umístěním. Snad se dáme dohromady. Makáme a makat budeme pořád! Chybí jen, aby se to k nám obrátilo a abychom začali dávat góly.

Vloni vás nastartoval úspěch v CHL. Letos to tak také vypadalo, s Brnem jste dvě třetiny hráli velmi vyrovnaný zápas. Co se nakonec stalo?
V Brně jsme velmi dobře zvládli úvod. První a druhou třetinu jsme odehráli skvěle a když jsem se bavil s kustodem Komety, říkal, že takhle tam ještě nikdo nehrál. Akorát jsme pak dostali hloupé góly na 2:3 a 2:4, potom už to tam napadalo… Myslím, že jsme jim do té doby byli více než vyrovnaným soupeřem a zápas se vyvíjel nadějně. Bohužel jsme si to sami zkomplikovali a pak tam padal jeden gól za druhým.

Michal Bulíř se dere před branku hostů

Můžete se přeci jen od postupu odpíchnout?
Uvidíme, jak to bude. Kluci sice v Davosu prohráli, ale podle mě mladí hráči odvedli výborné výkony. Potřebujeme se zkrátka něčím nakopnout. Třeba se to právě tím postupem do osmifinále Ligy mistrů podaří.

Za celý říjen hrajete pouze tři domácí extraligové zápasy. Je to nepříjemné?
Vždy se hraje lépe v domácím prostředí, navíc se nám letos venku vůbec nedaří. Jsme tam tuším nejhorší z celé extraligy. I to už se musí změnit, nekouká se na to hezky. Budeme dělat vše pro to, abychom tuto sérii zlomili a začali pravidelně vozit body zvenčí. Máme teď sice náročné soupeře, v úterý jedeme do Hradce, ale na to se nemůžeme koukat. Liga je hrozně vyrovnaná a nemůžeme si dovolit další ztráty.

Dnes vás čekají Vítkovice. Ty se prezentují velmi aktivním hokejem, jaký čekáš zápas?
Udělali nějaké hokejové i mimohokejové změny, chtějí jít nahoru. Ale my musíme potvrdit, že se nám v domácím prostředí daří. Fanoušci nás vždy ženou kupředu, my se jim to snažíme vracet. Doufám, že se po náročném týdnu vymáčkneme ze všech sil a uhrajeme co nejlepší výsledek.

Michal Bulíř s protihráčem za zády

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení