Akademie Bílí Tygři Liberec

Michal Teplý z Kanady: Trenér mi naznačoval, že ode mě čeká góly

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Dawson Creek/Liberec - Tygři Lukáš Pařík a Michal Teplý aktuálně působí na turnaji World Under-17 Hockey Challenge v kanadském Dawson Creek. Oba mají za sebou přípravný zápas se Švédskem, který česká reprezentace zvládla 3:1. „Trenér mi naznačoval, že ode mě čeká góly. Uvidíme, jak to půjde," prozradil Teplý.

Vyhráli jste 3:1 nad Švédskem. Jak zápas vaším pohledem vypadal a jak si tým sedl?
První třetina nebyla od obou týmů ideální, ale tak to většinou vždy v prvním zápase bývá, nehledě na to, jestli je to přátelské utkání nebo mistrovské. Ve druhé části jsme rozhýbali nohy a už to jezdilo jinak. Dostali jsme sice gól, ale bylo důležité, že jsme tomu nepodlehli a obrátili stav utkání.

Pokud se nepletu, hrál jste první útočnou formaci. Bude po vás trenér vyžadovat něco speciálního?
Ano, hrál jsem v první formaci, ale nějak zvláštně se to tady nerozlišuje. Už od malička skoro každý trenér ode mě vyžadoval góly a myslím, že i tentokrát mi trenér naznačoval, že jsem tady od toho. Samozřejmě, že nejdou střílet na povel a někdy ne a ne to tam procpat, tak uvidíme, jaké to bude.

Jak se vám zatím v Kanadě líbí?
V Kanadě je to super, hrozně se mi tady líbí, i když je tu hrozná zima. Lidé i prostředí je tady od Česka nebo Evropy úplně odlišné.

Jak vypadá váš den? Kolik máte tréninků a na co jsou zaměřené? Chodíte i na prohlídky města?
Zatím většinou máme dva tréninky: jeden dopoledne a druhý odpoledne. Tréninky jsou zaměřené hlavně na taktické věci a systém hry, ale nechybí ani nějaká jednoduchá střelba a hra na malém prostoru. Na prohlídkách jsme zatím nebyli, ale máme v plánu jít společně nakupovat.

Jak se těšíte na ostrý start turnaje? Co je potřeba ještě vylepšit (oproti utkání se Švédskem)?
Moc se těším. Na tento turnaj se každý nepodívá, takže jsem rád, že tady můžu být a zúčastnit se ho. Trochu jsme změnili taktiku a uvidíme, jaké to bude. Švédsko je evropský tým, hráli podobně jako my, ale USA bude hrát úplně jiný hokej a my se na ně musíme poradně připravit. Mohli bychom více proměňovat šance, které se nám naskytli v minulém utkání, bylo jich opravdu hodně. Snad jsme si produktivitu šetřili až na turnaj.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení