Akademie Bílí Tygři Liberec

Mistrovství světa do osmnácti let je minulostí. Mistři jsou z Ameriky, přemožitelé Čechů skončili druzí

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Mistrovství světa kategorie U18, kterého se účastnili i dva Tygři Kryštof Hrabík s Janem Bednářem, je u konce. Češi skončili ve čtvrtfinále, když po velkém boji podlehli obhájcům titulu z Finska. Suomi nakonec své tažení ke zlatým medailím nezvládli, USA podlehli 2:4

Česká reprezentace do turnaje vkročila dobře. Přehrála Bělorusko, poté však ve skupině nestačila postupně na Švédsko, USA i Rusko. Ve čtvrtfinále se tak postavila proti loňským mistrům z Finska. Ti patřili k velkým favoritům, nicméně s národním mužstvem svedli velmi napínavý souboj, jenž muselo rozhodnout až prodloužení.

V tom byli po sérii neproměněných šancí na obou stranách úspěšnější hokejisté ze země Suomi. Jak se vedlo na šampionátu libereckým hráčům? Kryštof Hrabík se v pěti zápasech dvakrát prosadil a připsal si i dvě asistence. Jan Bednář nastoupil do čtyř utkání, v nichž výborně plnil své defenzivní úkoly, bodem výkon neokořenil.



V semifinále oba dva zápasy rozhodnutí v základní hrací době nepřinesly. Finsko porazilo Rusko 2:1 po prodloužení a Američané zvládli souboj se Švédy, když zvítězili 4:3 po prodloužení.

Finálový souboj vyzněl lépe pro hokejisty z USA, kteří porazili Finsko 4:2. Bronz oslavují v Rusku, Sborná přehrála Švédsko poměrem 3:0. V boji o záchranu si zajistili účast na příštím šampionátu Bělorusové, sestupuje Lotyšsko.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení