Akademie Bílí Tygři Liberec

Mladí Tygři se zúčastnili development kempu

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Ve dnech 20. a 21. července liberecká organizace uspořádala výukový kemp zaměřený na vzdělávání mladých hráčů. Ti se dozvěděli nejen spoustu informací o hře typu bránění, techniky střelby nebo krytí kotouče, ale také o důležitých prvcích kolem hokeje: základy výživy, regenerace nebo komunikace s médii. Do celého projektu se mimo jiné zapojil i hlavní trenér A-týmu Patrik Augusta!

Na začátek je důležité říct, že vzdělávání mladých hokejistů tu v nějaké formě bylo již dříve, asi dva roky nazpět. „Tehdy to ale bylo pouze pro akademii, tentokrát jsme začlenili i Benátky. Už loni jsme tuto původní vizi chtěli povýšit, ale kvůli pandemii koronaviru k tomu ještě nedošlo,“ vypráví manažer mládeže a jeden z hlavních pořadatelů Jiří Bermann.

Letos za ním ale přišel Patrik Augusta s nápadem rok starou představu uskutečnit. „Přemýšleli jsme nad tím, co naši hráči potřebují vědět. Každý rok je nějakým způsobem školíme ohledně poskytování rozhovorů, stejně tak ohledně výživy. Vždy se najde jeden člověk, který si to vezme na starost. Nyní jsme tomu ale dali tvar, ucelili jsme to,“ pokračuje Bermann.

Mladí Tygři naslouchají úvodní prezentaci Patrika Augusty

A pokud by mohl vypíchnout jeden prvek celého kempu? Patrik Augusta, odpovídá. „Je naprosto zásadní, že trenér prvního týmu a místní hokejový šéf přijde přednášet mládeži a jasně dá najevo jednotnou koncepci výchovy našich hráčů. To je podle mě super pro dorostence, juniora nebo i kluka z Benátek, každý z nich totiž vidí tu společnou cestu, že nároky jejich trenérů z jejich kategorie jsou stejné i v prvním týmu.“

A co konkrétně je cílem tygřího kempu?

„Chceme klukům otevřít obzory a ukázat jim, co naše organizace hledá, a to včetně faktu, že i oni tu organizaci tvoří. Snažíme se jim ukazovat věci, které je posunou dál v jejich kariérách. Učíme je tréninku v nejvyšší možné intenzitě a kvalitě, protože tak se budou po hokejové stránce zlepšovat. Každý z nich si z toho odnese trochu něco jiného, ale věřím, že každému to něco dá,“ říká Patrik Augusta.

„Další klíčová věc je samotný charakter a potlačení ega, jelikož se jedná o týmový sport. Aby tým mohl být úspěšný, musí být složený z takových hráčů, kteří splňují i tohle vše,“ vysvětluje trenér Augusta hokejovou veřejností často opomíjený, ale velmi důležitý fakt.

Jiří Bermann udílí hráčům pokyny na ledě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení