Akademie Bílí Tygři Liberec

Mladší dorost potrápil mistra. Navzdory výbornému výkonu ale padl 0:2 na zápasy

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Mladší dorost předvedl v nadstavbové skupině výborné výkony a dokázal vybojovat play-off. V tom mu byl přisouzen lídr a největší favorit, obhájce titulu - pražská Sparta. Hokejisté z hlavního města sérii nakonec ovládli 2:0, rozhodně se však nedá říct, že by její cesta prvním kolem byla z nejlehčích.

Tygři vstupovali do play-off z posledního postupového místa, a tak na ně čekal mistr z minulého ročníku - pražská Sparta. Ta prohrála z osmatřiceti utkání pouhé čtyři a byla jasným favoritem ve vyřazovacích bojích.

Naše mužstvo ale na soupeře vlétlo a v Holešovicích se zásluhou trefy Benjamina Vomáčky dostalo do vedení. S Pražany drželo krok, bohužel se domácím podařilo třikrát skórovat. Dvakrát se trefil Pšenička a jednou Klima. Na sever Čech se tak série přesouvala za stavu 1:0 pro celek z hlavního města.

Rozhovor s trenérem Milanem Plodkem
Fotografie z domácího utkání proti Spartě
Produktivita mladšího dorostu v play-off

Tribuny ve Svijanské Aréně byly plné, diváci modrobílé hnali a stejně jako v úvodním duelu série Tygři uspěli jako první. Fantastickou první třetinu proměnil ve vedení Vojtěch Jiruš s Jakubem Nikoličem. Pražané kontrolovali v podobě gólu Marcela Barinky.

Zlomové bylo dějství s pořadovým číslem 2. Prosadili se pouze hosté a to Hugo Haš a podruhé v zápase Barinka. Ten v třetí dvacetiminutovce dokonce završil hattrick, odpověděl Vojtěch Jiruš. Definitivní rozhodnutí přinesl až Erik Čermák ranou od opuštěné tygří branky.

Oba zápasy splnily největší parametry mládežnického utkání a byly nesmírně vyrovnané. Další sérii s Hradcem Králové Pražané ovládli po výsledcích 5:1 a 6:4, na závěrečném turnaji rozstříleli Kometu Brno 10:2, Vítkovice 7:1 a přehráli i Plzeň poměrem 5:3.

Přemožitel šelem tedy mohl oslavovat druhý titul v řadě a v celé sezóně padl v pětačtyřiceti utkáních pouze čtyřikrát. Tygři ukázali, že jejich tým měl velkou sílu a bojovnost. Bohužel do dalšího kola neprošel, i tak byla k vidění skvělá sezóna a napínavé boje s Kometou, Pardubicemi nebo třeba právě Spartou.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení