Akademie Bílí Tygři Liberec

Mladší dorost v play off! Ve čtvrtfinále změří síly se suverénní Spartou!

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Mladším dorostencům se dobrými výkony podařilo zajistit si místo ve vyřazovacích bojích. Čtvrtfinálovým soupeřem jim bude pražská Sparta, která je se ziskem rovného sta bodů z osmatřiceti letošních odehraných utkání nejúspěšnějším týmem celé soutěže. První utkání odehrají mladí Tygři 8. března v Praze, ale už v pátek 10. března od 16.00 je můžete přijít podpořit do Svijanské arény!

Mladí Tygři si do play off přenáší velmi dobrou formu, která jim zajistila výsledkově povedený únor a začátek března. V osmi posledních utkáních nadstavbové skupiny D se mladí Tygři radovali sedmkrát, když si připsali dva skalpy Mladé Boleslavi, Tábora a Pardubic a jednou dokázali porazit pražskou Slávii. Jediným přemožitelem šelem byla Kometa Brno.

I Pražané se činili a letošní sezóna jim zatím vychází velmi dobře. Se ziskem sta bodů ovládli svou nadstavbovou skupinu a z prvního místa míří do play off. Suverenita Sparty byla ale narušena v závěru února, kdy si Pražané připsali tři porážky v řade, konkrétně v Českých Budějovicích, Hradci Králové a v Plzni. Prohrou skončil pro Spartu i poslední zápas nadstavbové skupiny, kdy podlehli opět Motoru České Budějovice.

Vojtěch Jiruš čeká na přihrávku

Libereckou defenzivu prověří nejproduktivnější útok ligy

Bílí Tygři na Spartu v letošní sezóně ještě nenarazili a tak oba týmy čeká vzájemná premiéra. Na co si ale liberečtí mladší dorostenci budou muset dát pozor je zřejmé již ze statistik. Sparťané se mohou pyšnit nadstandartním počtem využitých přesilovek, procentuálně se jim podařilo proměnit téměř 35 % z nabídnutých, což je nejvíce v celé lize. Ofenziva Pražanům problémy nedělá, o tom svědčí i jejich 224 vstřelených branek v 38 zápasech.

Kompletní statistiky hráčů naleznete zde

Libereckým ale defenzivní činnost jde stejně dobře jako sparťanům útočení. Šelmy se mohou pochlubit velice solidní úspěšností oslabení, která atakuje 89 % a je nejvyšší v rámci celé soutěže. Branku modrobílých hájí spolehlivě Šimon Zajíček, který drží úspěšnost svých zákroků nad 93 %.

Doma v pátek 10. března od 16 hodin!

Středa 8. 3., 17.00.: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec
Pátek 10. 3., 16.00: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha
Neděle 12.3., 12.30: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec

Tygři právě vstřelili gól

Zajímavostí je, že Tygrům se už dvanáctkrát podařilo překonat soupěrova brankáře během vlastního oslabení, což je také nejvíce v soutěži. Libereckou ofenzivu diriguje kapitán Rychlovský spolu s parťákem Dospělem a oba hráči patří k nejproduktivnějším. Pozadu ovšem nezůstávají ani Cikhart, Jiruš, Vomáčka nebo produktivní obránce Adamec.

První utkání se odehraje na pražském ledě ve středu 8. března od 17.30. Na domácí půdě se Liberečtí mladší dorostenci představí v pátek 10. března od 16.00. Neváhejte a přijďte Bílým Tygrům vytvořit skvělou atmosféru a podpořit je v boji s Pražany!

Jakub Rychlovský o postupovém zápase s Pardubicemi a nadcházejícím play off

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení