Akademie Bílí Tygři Liberec

Nadějní Tygři v reprezentaci váleli! Pařík má dvě nuly, Hrabík a Teplý byli produktivní

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Hned několik Tygrů se účastnilo prestižních mládežnických reprezentačních turnajů. Zatímco gólman Lukáš Pařík s Michalem Teplým působili na Turnaji pěti kategorie U17, Kryštof Hrabík s exlibereckým Markem Zacharem sváděli lité boje pod taktovkou Filipa Pešána za "dvacítku".

Reprezentační výběr do sedmnácti let má za sebou Turnaj pěti zemí. V nominaci nechyběli ani dva Tygři - brankář Lukáš Pařík a forvard Michal Teplý. Oba se hned v prvním utkání ukázali ve výborném světle. Maskovaný muž byl po vychytané nule vyhlášen nejlepším hráčem utkání, Teplý zaznamenal asistenci. Češi porazili Němce vysoko 7:0.

Ve druhém hracím dni se ve federálním derby střetl národní výběr se Slovenskem a opět nenechal nikoho na pochybách, že na turnaji bude mít nejvyšší cíle. Po vítězství 8:0, další nule Paříka a vítězném gólu Teplého (1+1) mohl být realizační tým nadmíru spokojen.

Po třetím duelu sice skončila šňůra bez inkasované branky, ale zato Češi nadělili Švýcarsku hned deset gólů a oslavovali výhru 10:1. Teplý skóroval už v první minutě, poté přidal ještě dvě nahrávky. Lukáš Pařík zůstal na střídačce. V rozhodujícím střetnutí turnaje už ale opět stál mezi třemi tyčemi, čelit musel Američanům.

I když Češi předvedli velmi bojovaný výkon, na svého soupeře nestačili. Prohráli 3:5, když necelou půl minutu před závěrečnou sirénou pojistil výhru celku ze zámoří Mitch Miller ranou do opuštěné branky. Národní výběr se tak umístil na druhé příčce právě za Spojenými státy americkými.

Marek Zachar U20 versus Švýcarsko příprava 2017 3

To ale nebylo ani zdaleka vše. Kategorie U20 totiž měla v plánu Turnaj čtyř zemí ve Finsku a nominováni byli Kryštof Hrabík s Markem Zacharem, který v sezóně 2016/2017 brázdil ledy zámořské QMJHL. A byli produktivní!

Kryštof Hrabík hned v prvním duelu s Finskem dvakrát asistoval a výrazně tak dopomohl k výhře 3:1, která se zrodila až v poslední třetině. Poté nastoupilo naše mužstvo proti Švédům. I když výběr Tre Kronor vedl už 2:0, výhru vybojovali Češi. Prvním gólem nastartoval obrat opět Kryštof Hrabík.

Následně ale přišla těsná prohra s Ruskem. Sborná získala dva body za výhru 6:5 po prodloužení a tím i celkové vítězství na turnaji, které svěřencům trenéra Filipa Pešána uteklo jen těsně. Druhou branku českého výběru vstřelil Marek Zachar.

Marek Zachar U20 versus Švýcarsko příprava 2017 3

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení