Akademie Bílí Tygři Liberec

Nikdo to s námi nebude mít lehké, věří po prvním přípravném utkání Roman Will

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Svěřenci Filipa Pešána v zápasové premiéře jen těsně podlehli Spartě, přesto se mužstvo uvedlo ve velmi dobrém světle. Kvalitní výkon podal i brankář Roman Will, který se po utkání rozpovídal i o svém parťákovi Aleši Stezkovi. „Mít dva rozdílné gólmany se může vyplatit,“ myslí si zkušenější z dvojice.

Jak důležitý může být první zápas? Jde o výsledek, nebo je to spíš takový bonus?
Je to spíš ten bonus po té dřině. Celý týden jsme poctivě odmakali a byla to pro nás taková odměna. Mohli jsme zkusit něco navíc, což se nám potom možná vymstilo, protože jsme vymýšleli až moc. Určitě se do toho promítla i únava. Šlo o první zápas, tak věřím, že budeme v pohodě.

Jsi spokojený s tím, co zápas nabídl?
Byl jsem překvapený, že přišlo hodně lidí. Bylo to hezké a doufám, že se jim to líbilo. Jsme rádi, že si můžeme první zápas konečně odškrtnout, teď už se budeme jen zlepšovat.

V první třetině padly i nějaké ty rány, což se divákům určitě líbilo...
Kvůli lidem to hrajeme, takže jsem moc rád, že se to líbilo.

Roman Will se objímá s Filipem Pešánem

Jaký máš pocit z toho, jak se tým dává dohromady?
Hodně dobrý! Je vidět, že všichni chtějí. V první třetině tam byl faul na Mária Bližňáka a jeden z nejzkušenějších Ladislav Šmíd ho šel okamžitě pomstít. I když je to první přátelský zápas, každý chce vyhrát. Už to svědčí o tom, jak se chceme prezentovat. Nikdo to s námi nebude mít lehké.

S Alešem Stezkou tvoříte nejmladší brankářskou dvojici ligy. Jaké je být pasován do pozice jedničky nebo toho zkušenějšího?
Nerad používám označení jednička nebo dvojka. Vloni to bylo taky nějak dané a také se to vyvinulo trochu jinak. Správné je asi říct, že jsem zkušenější. Samozřejmě chci chytat co nejvíce zápasů, ale stejně je na tom asi i Aleš. Doufám, že z nás bude dobrá dvojka tak, jako jsme to měli vloni s Jánkem. Věřím, že se budeme dobře doplňovat. Bude chytat ten lepší a věřím, že to budu já.

Co o Alešovi soudíš? Postavou jste přece jen úplně jiní...
Aleš je z Třemošné u Plzně stejně jako já, takže se vídáme odmlada a už o sobě něco víme. Jsem rád, že s ním nejdu úplně do neznáma. Je pravda, že Aleš je vysoký gólman a chytá trochu jiným stylem, což vlastně může být i výhoda, když každý z nás chytá jinak. Věřím, že mít dva rozdílné gólmany se může vyplatit.

Staronová akvizice v brankovišti Bílých Tygrů Aleš Stezka v hovoru s Romanem Willem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení