Akademie Bílí Tygři Liberec

ODM: Fantastické úspěchy v rychlobruslení! Plosová si odváží dvě zlaté medaile, Jansa stříbro

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři na zimní olympiádě dětí a mládeže neměli vyslance pouze v hokeji. Několik zástupců naší organizace se zúčastnilo rychlobruslení! Nejvíce zazářila Tereza Plosová, která dva závody vyhrála a ve třetím skončila těsně pod stupni vítězů. O pozoruhodný příběh se postaral Samuel Jansa. Původně měl reprezentovat jen v hokeji, nakonec si však odnáší medaili ze závodu na 333 metrů!

Tereza Plosová na ledě prokazuje skvělou výkonnost, ať už jde klasicky o hokej nebo o rychlobruslení. V super sprintu na 111 metrů i v závodu na 333 metrů marně hledala přemožitele a získala dvě zlaté medaile! K dalšímu cennému kovu navíc neměla daleko na půlkilometrové trati, kde skončila na čtvrté pozici.

Poněkud neočekávaně se do rychlobruslení zapojil Samuel Jansa. Hokejový reprezentant Libereckého kraje kývl na možnost zaplnit místečko, které se uvolnilo kvůli onemocnění jednoho z bruslařů. A rozhodně nelitoval! Závod na 333 metrů mu přinesl parádní druhé místo a stříbrnou medaili. Jansa byl jediným účastníkem ODM, jenž startoval v hokeji i rychlobruslení!

V závodu na 111 metrů předvedl velice kvalitní výkon Matyáš Ulman, kterému boj o cenný kov jen těsně nevyšel a skončil čtvrtý. Stejnou příčku si na totožně dlouhé trati mezi mladšími chlapci vyjel David Rozsíval, který ještě obsadil osmé místo na 333 metrovém závodu. Půlkilometrová trať mu přinesla jedenáctou příčku.

Velice aktivní byl na rychlobruslařském poli také Imrich Maxin. Nejlépe se mu vedlo na dráze dlouhé 333 metrů, kde mu patřila pátá pozice. V super sprintu (111 m) dojel osmý, půlkilometrový závod dokončil na hezkém desátém místě.

Všem gratulujeme k dosaženým výsledkům!

(Foto: www.odm.olympic.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení