Akademie Bílí Tygři Liberec

Od stromečku rovnou na sever. Na akci reprezentace U17 se do Finska vydají hned tři Tygři

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Reprezentační sedmnáctka se v období Vánoc prakticky nezastaví. Těsně před Svátky ji čeká domácí trojutkání s Ruskem a hned 25. prosince je na programu další sraz. Čeští mladíci poletí do Finska, u čehož nebude chybět ani trojlístek Bílých Tygrů! Ti budou mít zástupce na všech postech. Nominován byl gólman Daniel Král, bek Jakub Šedivý a útočník Adam Měchura.

Všichni tři Tygři byli kromě finské akce nominováni i na trojzápas s Ruskem. Období okolo Svátků tak budou mít pořádně nabité! Stejně na tom je dalších osm reprezentantů.

V soupisce na Finy je zatím zapsáno pouze dvacet jmen. Trenéři si ještě nechávají dvě místa volná, zaplní je vybraný obránce a útočník z řad náhradníků. Mezi těmi žádný zástupce našeho klubu nefiguruje. Sraz je na programu už večer 25. prosince na zimním stadionu ve Slaném. Později se výprava přesune do padesátitisícového finského města Salo, kde se trojutkání v rozmezí 27. až 29. prosince uskuteční.

Suomi se, stejně jako Češi, minulý měsíc představili na prestižním turnaji World Hockey Challenge, který je neoficiálním mistrovstvím světa v kategorii do 17 let. Lépe si vedli naši hokejisté, získali totiž bronz, zatímco seveřané skončili sedmí. Ve vzájemném souboji se týmy nicméně neutkaly. Ročníky 2003 tak na sebe zatím narazily jen loni v kategorii do 16 let. Každá reprezentace jednou zvítězila.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Daniel Král (Liberec).

Obránci:

David Jiříček (Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Sebastian Jasečko (Mladá Boleslav), Jakub Šedivý (Liberec), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Ondřej Cubo (Lukko Rauma, Finsko).

Útočníci:

Petr Moravec (Hradec Králové), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav), Lukáš Chludil, Šimon Frömel (oba Zlín), Michal Ramik (Třinec), Adam Měchura (Liberec), Marek Brada (Björklöven, Švédsko), Matouš Menšík (Kärpät Oulu, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Marek Slavík (Litvínov), Jan Kučera (Šumperk), Jakub Altrichter (Lidingö Vikings, Švédsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení