Akademie Bílí Tygři Liberec

Oficiální příprava na sezónu 2020/2021 odstartovala!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Onemocnění Covid 19 předčasně ukončilo loňský ročník. Přípravu na ten další tedy Tělovýchovná jednota zahájila o poznání dříve, než kdy jindy - už 6. dubna! Vzhledem k aktuálním vládním opatřením zatím vše probíhá bezpečně online formou.

Podobnou situaci hokejové prostředí nepamatuje, Bílí Tygři se s ní ale snaží vypořádat co možná nejlépe a už v pondělí 6. dubna oficiálně rozjeli přípravu na další sezónu. Výrazně si přitom pomohou možnostmi, které nabízejí moderní technologie. "Hráči tu s námi teď nemohou fyzicky být, avšak my chceme, aby to na jejich trénink nemělo vážnější vliv," nastiňuje manažer liberecké mládeže Jiří Bermann.

Interaktivní forma tréninků se týká celé Tělovýchovné jednoty, už od nejmenších tygříků. O jejich program se podělil vedoucí základny Daniel Stehno. "Trénujeme třikrát týdně, svěřenci přes aplikaci dostávají videa s jednotlivými cykly. Jednou až dvakrát týdně navíc s dětmi a rodiči proběhne stream, přes který kouči povedou tréninky živě."

Právě komunikace s rodiči je velice podstatná. "Chceme, aby tréninky probíhaly formou hry. Pomoc rodičů moc vítáme, vše jsme si s nimi představili a věříme, že si nový způsob trénování společně užijeme," svěřil se Stehno.

Propracovaný plán přípravy budou využívat také žákovské kategorie. "Osmá i devátá třída budou trénovat každý pracovní den," říká vedoucí sportovních tříd Vojtěch Fiala. "Kluci vždy den předem dostanou trénink, kde budou mít všechna cvičení popsaná od kondičního kouče Tomáše Krámského. Každodenně budeme mít videomítink, který bude sloužit jako sraz v kabině. S hráči se budeme bavit o aktuálním tréninku a všechno si vysvětlíme."

To však není všechno! "V průběhu dubna bude probíhat karantenáda, obdoba jakési olympiády," prozrazuje Fiala. "Její součástí je 24 úkolů a hráči nám prostřednictvím videa či fotky ukáží, že je splňují. Ti, kteří všechno zvládnou, budou vítězové." Bude se přitom jednat o složitější záležitosti, které vyžadují přípravu - ať už švihadla či práce s míči.

"Snažíme se fungovat, jako za normálního stavu a s hráči se přes počítač denně vidíme. Hráče to vede k samostatnosti, jednou týdně si navíc jako zpestření dáme živý online trénink. I pro mě je to zajímavá zkušenost," uzavírá Vojtěch Fiala.

A co junioři? "Zatím trénujeme každý den jednofázově, od příštího týdne už však pojedeme v pondělí, v úterý a ve čtvrtek dvoufázově," vysvětluje hlavní trenér týmu U20 Milan Plodek. Tygři si rozhodně nebudou moci dovolit cokoliv vypustit, všechna data totiž budou zaznamenávána. "Hráči budou mít na ruce sporttestr a údaje z něj budou odesílat Tomáši Krámskému."

"Tímhle systémem se budeme řídit až do doby, kdy se znovu budeme moci sejít", podotýká Plodek. "Jednou týdně budeme trénovat živě přes stream, a v pondělí dopoledne si vždy představíme plán na nový týden. S našimi svěřenci budeme i v telefonickém spojení."

Všem mladým Tygrům přejeme spoustu energie a úspěšné zvládnutí individuální přípravy!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení