Akademie Bílí Tygři Liberec

Ohlédnutí za zlatem na turnaji v Pardubicích (+ ohlasy)

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Turnaj v Pardubicích dopadl pro tygří devatenáctku skvěle! Naše mužstvo nenašlo ve čtyřech zápasech přemožitele a může oslavovat zisk prvního poháru ještě před začátkem ostré fáze sezony.

Kategorie U19 odehrála v rámci přípravy, stejně jako v minulém ročníku, turnaj O pohár primátora města Pardubic. Dokázala přitom navázat právě na úspěch party okolo kapitána Tomáše Nezbedy a obhájila zlato. Porazit dokázala jak Litvínov, Třinec a Havlíčkův Brod, tak v souboji o první místo Pardubice.

Trenér Milan Plodek o turnaji

„Na turnaj jsme odjeli s dvaceti vybranými hráči a třemi brankáři, kteří nám svou nominaci potvrdili a předvedli skvělé výkony. První hrací den jsme odehráli na kompletní čtyři formace, do druhého dne jsme už nemohli počítat s Pavlem Čajanem, Honzou Cikhartem a Honzou Hamplem. Ti se museli hlásit na přípravě reprezentační U17. Turnaj byl skvěle obsazený, zejména utkání s Třincem a s domácími Pardubicemi byla velmi kvalitní. Mile všechny překvapil náš obránce Filip Kovář, zástupce nejmladšího ročníku 2002, který během turnaje vstřelil dvě branky a po zásluze byl vyhlášen nejlepším obráncem turnaje!“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC LITVÍNOV 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26:57 Kovář (Hampl), 29:57 Cikhart (Hájek, Had), 30:40 Rychlovský (Žemba), 34:32 Cikhart (Vomáčka) – 0:47 Bartoš (Šarlinger), 18:35 Berka (P. Svoboda). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Bílí Tygři Liberec: Pařík – Charvát, Adamec, Ira, Had, Kovář, Hampl, Šuráň, Moc, Rychlovský, Šafařovský, Žemba, Cikhart, Hájek, Vomáčka, Drábek, Strnad, Šeliga, Liška, Jiruš, Dospěl.
HC Litvínov: D. Svoboda – Liška, Bártek, Damašek, Šubrt, Baláž, Kroupa, Dufek, P. Svoboda, Kysela, Berka, Bartoš, Šarlinger, Kovačič, Jouza, Fišer.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28:37 Jiruš (Dospěl), 38:34 Charvát (Adamec, Šafařovský) – 5:03 Čmiel (Rufer). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Bílí Tygři Liberec: Čajan – Charvát, Adamec, Ira, Had, Kovář, Hampl, Šuráň, Moc, Rychlovský, Šafařovský, Žemba, Cikhart, Hájek, Vomáčka, Drábek, Strnad, Šeliga, Liška, Jiruš, Dospěl.
HC Oceláři Třinec: Ochman – Havránek, Čmiel, Najsar, Rufer, Michálek, Geidl, Králík, Tománek, Krč, Krzák, Radzienciak, Indršt, Urban, Sarossy, Cienciala, Mituchovič.

Obránce Filip Kovář o prvním dni turnaje

„Do prvního zápasu proti Litvínovu jsme nevstoupili vůbec dobře, proto jsme také prohrávali 0:2. Museli jsme zabrat. Náš výkon se ve druhé třetině zvedl a dokázali jsme srovnat, pak jsme si vše pohlídali s přidali další dvě branky. S Třincem jsme hráli hodně vyrovnaný hokej, takže při zápase záleželo na maličkostech. Vývoj zápasu jsme obrátili, i když jsme opět prohrávali a museli dotahovat, ale nakonec jsme to urvali a připsali si další vítězství.“



BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – BK HAVLÍČKŮV BROD 3:1

Branky a nahrávky: Adamec, Rychlovský, Šeliga.

Bílí Tygři Liberec: Novák – Charvát, Adamec, Ira, Had, Kovář, Šuráň, Moc, Rychlovský, Šafařovský, Žemba, Hájek, Vomáčka, Drábek, Strnad, Šeliga, Liška, Jiruš, Dospěl.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC DYNAMO PARDUBICE 2:0

Branky a nahrávky: Kovář, Liška.

Bílí Tygři Liberec: Pařík/Novák – Charvát, Adamec, Ira, Had, Kovář, Šuráň, Moc, Rychlovský, Šafařovský, Žemba, Hájek, Vomáčka, Drábek, Strnad, Šeliga, Liška, Jiruš, Dospěl.

Obránce Filip Kovář o druhém dni turnaje

„Zápas s Havlíčkovým brodem byl pro nás asi ten nejhorší na turnaji, i když jsme vyhráli 3:1. Od druhé třetiny jsme úplně přestali hrát a přizpůsobili se jejich stylu hry. To bylo to nejhorší, co jsme mohli udělat. Poslední zápas nás čekal s Pardubicemi o první místo, takže se hrálo o vše. Byl to velmi vyrovnaný, silový hokej. My jsme ho zvládli na výbornou a vyhráli, takže jsme byli rádi. V tomto zápase, stejně jako v ostatních, nás hodně podrželi naši brankáři když nám teklo do bot.“



Svými výkony si o ocenění pro nejlepšího beka turnaje řekl tygří obránce Filip Kovář. Ten ve čtyřech zápasech kromě defenzivní činnosti vstřelil ještě dva góly.

Obránce Filip Kovář o ocenění

„Kdybych měl hodnotit svoji hru, tak myslím, že jsem turnaj odehrál dobře. Samozřejmě jsem udělal nějaké chyby, ale to k hokeji patří. Byl jsem rád, že jsem dal nějaký gól a pomohl tím týmu k vítězství. Když jsem dostal ocenění pro nejlepšího obránce na turnaji, tak jsem si říkal, že to snad ani není možné. Samozřejmě jsem byl ale hrozně rád.“

Rozpis zbývajících přípravných zápasů

Úterý 14.8.: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 14:00
Pátek 17.8.: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 15:30
Středa 22.8.: Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 17:30
Pátek 24.8.: HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec
Úterý 28.8.: Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 13:15
Pátek 31.8.: Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 16:00
Šeliga nabírá rychlost

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení