Akademie Bílí Tygři Liberec

Olympijský turnaj spěje do finálové fáze! Dojdou si Češi pro medaili?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Olympijský hokejový turnaj pokročil do své závěrečné fáze. Od pátku odstartují semifinálovými zápasy boje o cenné kovy. Podaří se české reprezentaci proklouznout přes ruský tým do finále?

Mezi čtyřmi semifinalisty zcela chybí týmy ze Skandinávie, které přitom měly ve čtvrtfinále hned trojnásobné zastoupení. Norsko nestačilo na tým olympijských sportovců z Ruska, Finové podlehli nejtěsnějším možným způsobem 0:1 Kanadě a největší překvapení celého turnaje se událo v souboji Švédska s Německem.

Němci využili zaváhání severského týmu a v rozmezí dvou minut se v první třetině dostali do vedení 2:0. Zaskočení Švédové se na reakci zmohli až ve třetím dějství, kdy nejprve snížili na 1:2, nicméně Německo opět odskočilo na rozdíl dvou branek. Následovalo obrovské drama.

Švédsko se vzedmulo k obrovskému náporu a po skvělém závěru srovnalo na 3:3. Zdálo se, že nakonec dotáhne utkání k obratu, přišel však šok. Patrick Reimer se ve druhé minutě prodloužení prokličkoval před brankáře Fastha a poslal kotouč do sítě. Následoval výbuch německé euforie.

Německo se tedy zařadilo po bok ruského týmu, Kanady a Česka v semifinálové čtveřici. Boje o postup do finále startují v pátek v 8:40, kdy změří síly Češi i s bývalými Tygry Vitáskem, Birnerem a Řepíkem s olympijskými sportovci z Ruska. Ve 13:10 pak nastoupí Německo proti Kanaďanům.

Kdo si na olympiádě v Pchjongčchangu zajistí postup do finále?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení