Akademie Bílí Tygři Liberec

Osmáctka se prostřílela víkendem. Když budeme hrát stále naši hru, můžeme sérii rychle ukončit, míní brankář Pařík

Date of publication Author Jonáš Jech

Liberec - Dvě jasné výhry, skóre 11:2 a vedení 2:0 v osmifinálové sérii play-off nad Olomoucí. To byl náročný víkend liberecké osmnáctky, která ukázala svou sílu a přehrávala Moravany ve všech směrech. "Je hrozně důležité, že se nám podařilo využít domácí prostředí a máme za sebou ty první dva kroky k postupu", říká jeden ze střelců dnešního zápasu Petr Bitman.

Stejně jako sobotním utkání, otevřel skóre ve 4. minutě Petr Šafařovský, jehož trefy od sebe dělila jen jedna jediná vteřina. Po opatrnějším začátku opět opadla z Tygrů veškerá nervozita a na ledě to bylo znát. "Myslím si, že jsme trochu polevili, ale góly nás opět nakoply. Byl to hodně podobný zápas jako včera." svěřil se po utkání liberecký forvard.

"Ani jeden ze zápasů nebyl lehký. Mají svůj styl a s takovým se v extralize moc nesetkáváme. Hrají hlavně na brejky, ale kluci se s tím vypořádali a hodně mi pomohli." hodnotil po zápase domácí gólman.

Ohlasy Jakuba Rychlovského:

Přestože Liberec byl aktivnějším mužstvem, ukázalo se jak je důležité míti v brance Lukáše Paříka, který byl jistý celých šedesát minut, udržel nulu a dokonce vychytal i samostatný nájezd za stavu 2:0. "Jsem rád, že se mi to konečně podařilo chytit. Už to opravdu chtělo. Myslím, že to byl snad můj první chycený nájezd v letošní sezóně. A k čistému kontu. Moc zákroků jsem tam neměl, takže jsem občas trošku zatuhl. Ale to se mi stávalo i v prvním zápase, takže jsem si na to už zvykl. Každopádně velké díky za něj patří hlavně spoluhráčům. Zblokovali hodně střel, lehali si do nich a snažili se mi pomoct. Není to zdaleka jen moje zásluha, ale i jejich."

Petr Bitman se připravuje na vhazování

Třetí třetina se nesla v duchu jasného vedení Liberce. Z frustrace hostů se hra přiostřila, přibylo soubojů a dohrávek u mantinelu z čehož pramenila rozmíška ve které se činili z tygrů hlavně Bitman se Šuráněm. "Náš hráč dohrál souboj u mantinelu. Jim se to nelíbilo tak na něj tři vystartovali. V takových situacích se musíme sami sebe zastat, tak jsem tam jel a skončilo to, jak to skončilo." komentoval celou šarvátku první jmenovaný.

Ohlasy trenéra Milana Plodka a Lukáše Paříka

Série bude pokračovat v Olomouci, kde se budou Tygři snažit přidat poslední postupový bod. "Jedeme tam už v úterý, takže máme jen jeden den volna. Určitě se na ně opět budeme chtít co nejlépe připravit. Zregenerujeme, pořádně si odpočineme a vlítneme na ně i u nich." řekl Petr Bitman. Brankář Pařík už jen krátce doplnil slova svého spoluhráče: "Musíme si hlídat jejich brejky. Pokud budeme hrát pořád tu naší hru, tak máme velkou šanci sérii rychle ukončit."

Lukáš Pařík základní postoj junka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení