Akademie Bílí Tygři Liberec

Paráda! Pařík českou jedničkou draftu, vybrán byl i Teplý

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Draft NHL je každoročně velmi sledovanou událostí, při které si týmy nejlepší ligy světa vybírají ty nejtalentovanější mladé hráče. V posledních letech na něm zazněla i jména hráčů, kteří prošli libereckou akademií. A jinak tomu nebylo ani tentokrát! Vybráni byli totiž hned dva mladí Tygři!

Že českou jedničkou bude liberecký hráč, to se čekalo. Experti totiž před draftem nejvíce z českých hráčů věřili Michalu Teplému. Jenže nakonec byl jako první Čech vybrán brankář Lukáš Pařík! Na celkové 87. pozici po něm sáhli Los Angeles Kings.

Osmnáctiletý gólman strávil většinu uplynulé sezóny v liberecké juniorce, kde byl jednou z hlavních opor svého týmu. Zachytal si i mezi dospělými, osmkrát oblékl dres prvoligových Benátek. Odměnou za jeho dobré výkonu mu byla nominace na mistrovství světa do osmnácti let ve Švédsku, kde patřil mezi nejpříjemnější překvapení české reprezentace.

Předpokládaná česká jednička draftu přišla na řadu nedlouho po Paříkovi. Jako celkově 105. si Michala Teplého vybralo Chicago. Osmnáctiletý útočník strávil většinu uplnulého ročníku v Benátkách, dostal však šanci i v extralize, když nastoupil do 15 zápasů za Bílé Tygry. I on se zúčastnil mistrovství světa osmnáctiletých ve Švédsku, kde patřil mezi největší útočné zbraně Česka.

Na letošním draftu zaznělo ještě jedno jméno hráče, který je spojený s libereckým hokejem. A to už ve třetím kole! Na 69. pozici byl totiž draftován John Ludvig, syn Jana Ludviga, development coache Bílých Tygrů. Po sedmnáctiletém obránci s kanadským občanstvím sáhla Florida.

Jedničkou draftu se stal americký talent Jack Hughes, jehož si vybrali Ďáblové z New Jersey. New York Rangers si na druhé pozici vybrali vycházející finskou hvězdu Kaapa Kakka. Poslední místo na pomyslných stupních vítězů obsadil Kirby Dach, jenž putuje do Chicaga. Draftovaných Čechů bylo nakonec sedm. My jim přejeme hodně štěstí v jejich dobře rozjeté kariéře a doufáme, že kroky Paříka a Teplého budou v následujících letech následovat další mladí Tygři!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení