Akademie Bílí Tygři Liberec

Pavel Čajan s Janem Hamplem prošli draftem Canadian Hockey League!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Import Draft CHL se letos vinou koronavirové pandemie uskutečnil nezvykle brzy. Taženo bylo celkem třináct českých jmen, mezi nimiž nechyběla ani dvojitá tygří stopa v podobě Pavla Čajana a Jana Hampla!

Pavel Čajan se vešel do elitní padesátky, na 49. místě draftu si jej vybral tým Kitchener Rangers. V pořadí českých hráčů mu náležela desátá příčka, mezi tuzemskými gólmany byl třetí. Čajan má za sebou povedený ročník, ve kterém nakoukl do prvoligových Benátek, stabilně nastupoval jako jednička juniorky Bílých Tygrů a ve výborném světle se představil taktéž za reprezentaci U18.

83. pozice na draftu patřila dalšímu libereckému hokejistovi. Na obránce Jana Hampla získala práva organizace Saint John Sea Dogs. Rodák z Kolína zažil průlomovou sezónu, která mu přinesla hned 29 startů v Chance lize. Podobné množství utkání přidal za juniorku Liberce a v reprezentaci do 18 let stihl dalších úctyhodných 22 střetnutí.

Prezident a generální manažer Saint John Trevor Georgie už k talentovanému obránci vydal oficiální prohlášení. "Jan je odhodlán se k Sea Dogs připojit už příští sezónu. Je to osmnáctiletý bek s předpoklady pro NHL, který do naší obranné šestice přinese jiný element. Je velký, silný a defenzivně zodpovědný hráč se zkušenostmi ze druhé nejvyšší seniorské soutěže v Čechách."

Z českých hráčů se na CHL Import Draftu nejvýše umístil karlovarský brankář Jan Bednář, který byl zvolen už jako druhý v pořadí.

Nejen oběma vybraným Tygrům gratulujeme!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení