Akademie Bílí Tygři Liberec

Pracant měsíce července Rychlovský: Nastoupit za Áčko? Obrovská čest, musím makat dál

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Jednou už cenu pro Pracanta měsíce dostal, teď bere prestižní ocenění pro nejlépe makajícího hokejistu akademie Bílých Tygrů znovu. Útočník Jakub Rychlovský dře před novou sezonou naplno, ví totiž, že před ním bude stát důležitý ročník. Motivací mu můžou být i dva starty za A-tým Bílých Tygrů v přípravě.

Pracantem měsíce ses stal už podruhé. Co na cenu říkáš?
Jsem za ni rád. Snažím se před novou sezonou makat naplno. Hokej mám rád a chci do něj dávat všechno. Když už jsem se dostal tak daleko, nejde to ani jinak.

Napadá tě, proč jsi zrovna ty byl oceněn dvakrát?
Ani nevím, snažím se zkrátka do všeho dávat sto procent a nic si neulehčovat.

Jde tento přístup nějak časem naučit, nebo ho musíš mít v sobě?
Asi nejde, myslím, že ho člověk musí mít. Určitě existují hráči, kteří se na nejvyšší úroveň dostali bez toho, aniž by trénovali navíc, ale těch je minimum. Naprostá většina musí jet naplno a dělat vše proto, aby se na nejvyšší úrovni udržela.


Co je pro tebe motivací?
Koukat se na zápasy extraligy, NHL i národního týmu a vidět, jak si hráči úžívají svou hru a baví jí fanoušky. Všichni se baví tím, co hráči předvádějí. To je obrovská motivace.

Za poslední rok jsi udělal velký pokrok, hlavně jsi odehrál dohromady v reprezentaci U18, Benátkách a juniorce 73 zápasů. Nebylo jich moc?
Ne, to určitě ne. Mám rád, když jsem v tempu a pořád hraju, naopak mi úplně nevyhovuje stát. Fyzicky jsem na tom byl po celou sezonu dobře.

Není těžké se přeorientovat z reprezentace na klub několikrát v sezoně?
Vždycky, když se blíží reprezentační akce, se už těším na ni na ni a pokaždé, když turnaj s národním týmem končí, myslím na klub. Tak to mám, ale nijak složité to pro mě není. Spíš se těším.

„Chci se z minulé sezony poučit. Zkušenosti z dospělého hokeje jsou skvělé"

Nakonec pro tebe sezona v obou případech (juniorka, mistrovství světa do osmnácti let) skončila smolně ve čtvrtfinále. Není pro tebe tahle pasáž play off trochu zakletá?
Už si to začínám říkat. Na mistrovství nám nevyšel začátek turnaje, kdy jsme prohráli s Běloruskem, ve čtvrtfinále jsme mohli mít lehčího soupeře než Švédsko (2:4), ale bohužel... Mrzelo nás to hodně a ještě dlouho. To samé se dá říct o juniorce, kde nás zase porazila Sparta. Nerýpu se v tom, ale spíš se z toho chci poučit.

Většinu sezony jsi už působil v Benátkách. Jak sis užil zkušenosti s dospělým hokejem?
Užil a moc. Jsem za ně vděčný, protože mě hodně posunuly. Dospělý hokej je jiný než juniorský, takže začátky nebyly úplně nejlehčí, ale zkušenosti jsou to skvělé.

Taky jsi v přípravě poprvé nastoupil za Áčko. Nejprve s většinou hráčů z Benátek proti Novokuzněčku a pak už v plné sestavě s KooKoo Kouvola.
Zápasy jsem si užíval, byla to obrovská zkušenost a jeden ze splněných snů. Snil jsem o tom, že si jednou zahraju za tygří áčko, i když to byla "jen" příprava.

Hrát budeš v příští sezoně hlavně za Benátky, ale samozřejmě budeš vypomáhat i dvacítce. Z juniorky přitom zamířili za moře Lukáš Pařík, Michal Teplý a Jan Cikhart. Nebude tým slabší?
Samozřejmě byli kluci kvalitní a zámoří jim moc přeju, ale myslím, že tým neoslabil. Naopak je v organizaci hodně velká konkurence a máme sílu.

Odehráli jste turnaj v Pardubicích, kde jste prohráli až s Dynamem ve finále. Co si na výsledky říkal?
I když prohra ve finále mrzí, myslím, že je stříbro úspěch. Na to, že soupeři byli kvalitní a nám chyběli někteří hráči základní sestavy, což u soupeřů v podstatě nebylo, se nám nevedlo zle.

Tobě se dařilo i střelecky. Jak hodnotíš individuální výkony?
Byl bych samozřejmě rád, kdyby to tak pokračovalo. Ale určitě nejde nic přeceňovat, pořád jde přece jen o přípravu.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení