Akademie Bílí Tygři Liberec

Příprava i rozbory u videa k modernímu hokeji patří. A Tygři jdou s dobou!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V aktuálním díle našeho seriálu se zaměříme na video. Týmové i individuální schůzky u videa mají své pevné místo v programu už od kategorie dorostu. Na úrovni juniorky se díky povinnosti poskytovat záznamy i hostujícím týmům rozsah videopřípravy ještě zvětšuje. V Benátkách už probíhá na velice podrobné bázi.

Pod pokličkou Tygří cesty - 19. díl:

Video s Richardem Lobem, Jiřím Vozákem, Jiřím Stejskalem a Zdeňkem Pavlasem

Richard Lobo

  • dorost Bílých Tygrů
Naše práce spočívá v tom, že si veškeré domácí zápasy nahráváme. Občas se nám povede získat záznam i z venkovního utkání, což bohužel u dorostu zatím není podmínkou. Snad se to brzy změní. Domácí duely ovšem k dispozici máme a záznamy si sestříháme a rozdělíme do skupin na týmové a individuální záležitosti.

V průběhu týdne s hráči vše projdeme. Ukážeme jim, co by bylo potřeba zlepšit, i čeho se naopak držet. Následně si sedneme dohromady i s celým týmem a záznamy společně analyzujeme. Občas používáme také třeba záběry z NHL, které mohou hráče inspirovat. Bývají tam například signály po buly, dobře sehrané přesilovkové situace, či dovednostní záležitosti. Chceme tak porady u videa trošku ozvláštnit.

Jiří Vozák

  • juniorka Bílých Tygrů
V juniorské lize akademií už je povinností natáčet zápasy na video a poskytovat záznamy i hostujícím týmům. Máme tedy k dispozici videa ze všech našich utkání. Z natočených zápasů vystřihujeme dobré i špatné situace našeho týmu, nebo i jednotlivých hráčů, a v týdnu vše společně rozebíráme.

Při nacvičování nových věcí věcí používáme video i v rámci tréninku. Před každým zápasem máme společnou videoporadu, na které si ukážeme hru soupeře a naše povedené akce. Video je pro nás výborným pomocníkem, hráči pomocí něho mohou vidět a rozebírat zápasové situace.

Jiří Stejskal

  • A-tým HC Benátky nad Jizerou
  • Tělovýchovná jednota Bílých Tygrů
Pro Benátky se podílím na videu z každého domácího zápasu a hlídám jednotlivá střídání. Na tabletu vždy označím, kteří hráči jsou právě na ledě, abychom pak mohli záběry pro jednotlivé hráče snadněji vystříhat. Když někdo chce, mohu navíc zaznamenávat třeba hity nebo bloky. Do dvou dnů po zápase přijde hráčům odkaz, který si mohou na jakémkoliv zařízení otevřít a kdykoliv tak mají přístup k záznamům svých střídání. Na základě individuálních videí si pak trenéři berou hráče na rozbor a projdou s nimi celý zápas.

V Benátkách máme zaznamenané každé střídání každého hráče. Před nedávnem jsme například posílali jednotlivá střídání Jana Jeníka do organizace Arizony, načež ho Arizona draftovala. Byl to pro nás všechny příjemný pocit.

U brankářů to funguje podobně. Mají zařízené jednotlivé složky, ať už rozbor zápasu, přípravu na zápas, či trénink. Přidávám tam navíc ještě různá inspirativní videa. Pracuji i s gólmany z Tělovýchovné jednoty, u kterých k videomateriálům mají přístup i rodiče. Tento systém funguje už od třetí třídy.

Zdeněk Pavlas

  • A-tým HC Benátky nad Jizerou
Video vnímám jako další, relativně novou, možnost, jak efektivně pracovat na vývoji hráčů. Videorozbory probíhají na denní úrovni. V Benátkách máme velmi mladý tým, o to důležitější pro nás příprava u videa je.

Hráči mají šanci vidět, jak v zápase vypadají a lépe se jim vysvětlují taktické i technické aspekty hry. Video používají i skills kouči, kteří tak hráčům mohou některé věci názorněji ukázat, třeba i s použitím záběrů z NHL.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení