Akademie Bílí Tygři Liberec

Pro Bakoše a spol. olympiáda skončila, Češi se utkají se Spojenými státy

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Skvělý start, na který už ovšem nedokázali navázat. Tak by se dal shrnout výkon slovenské hokejové reprezentace na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Po porážce se Spojenými státy pro naše východní sousedy turnaj končí před branami čtvrtfinále.

Do turnaje přitom vstoupili Slováci ve velkém stylu. V prvním duelu porazili favorizovaný tým olympijských sportovců z Ruska a rázem se stali adepty na první místo ve skupině. Nic na tom nezměnila ani prohra se Spojenými státy 1:2, neboť pokud by zvítězili v posledním skupinovém duelu se Slovinskem, stále by postupovali přímo do čtvrtfinále.

Následovalo ovšem vystřízlivění. Slovinci na začátku druhé třetiny vedli už 2:0, a přestože slovenský tým srovnal, na obrat už to nestačilo. Zápas doputoval do samostatných nájezdů, v nichž uspělo Slovinsko. To si zajistilo druhou příčku ve skupině, naopak Slováci byli odsouzeni k poslední pozici.

Ta znamenala boj o čtvrtfinále, v němž změřili síly opět se Spojenými státy americkými. Pokus o odvetu se v noci z pondělí na úterý nepodařil, Slovensko ve druhé třetině hned třikrát inkasovalo a nakonec prohrálo 1:5. Cesta turnajem tedy pro tým, v němž nastupoval také Bílý Tygr Martin Bakoš a který vedl jako trenér brankářů Ján Lašák, končí.

Martin Bakoš po parádním vystoupení v prvním duelu s ruským týmem zakončil turnaj s dvěma kanadskými body za jeden gól a jednu asistenci, ve zbylých duelech už se do statistik nezapsal.

Přemožitelé Slovenska, tedy USA, změří ve středu ve 4:10 síly s Českou republikou v souboji o postup do semifinále. Podaří se Čechům i s bývalými Tygry Vitáskem, Birnerem a Řepíkem zastavit Spojené státy a zajistit si místenku v bitvě o medaile?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení