Akademie Bílí Tygři Liberec

Proběhla přednáška o vlivu rodičů a klubu na kvalitní vývoj nejmenších Tygrů

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Vliv rodičů a klubu na kvalitní vývoj mladého hokejisty. Takové bylo téma první, padesátiminutové přednášky zaměřené na hokejisty tygří školky až čtvrté třídy. Na zmiňovaný meeting s rodiči naváže přednáška na téma problematiky výchovy hráčů sportovních tříd.

Osmdesát rodičů sledovalo přednášku manažera mládeže Jiřího Bermanna, zabývající se problematikou mládežnického hokeje nejmenších dětí. Témat bylo hned několik, mluvilo se například o emoční vazbě dětí k hokeji, porovnání tréninku nejmenších s ostatními vyspělými hokejovými zeměmi nebo potřebnosti spontánního pohybu.

Manažer mládeže Jiří Bermann

"Jsem přesvědčený o tom, že práce s naší mládeží je na velmi vysoké úrovni, ovšem již řadu let pozoruji, že je mnoho našich hráčů limitováno svou pohyblivostí nebo například jemnou motorikou. Klíčovou roli hraje spontánní pohyb, který u dětí poslední dobou mizí. Musíme se bavit o tom, jak udělat dítě při hokeji co nejvíce spokojené, protože jenom o to v těchto kategoriích jde. Velmi důležitá je emoční vazba dětí k hokeji, zkrátka ho samy musí mít rády."



Přednáška školka až čtvrtá třída. Rozvoj dětí

Manažer mládeže Jiří Bermann

"Děti by v útlém věku měly dělat mnoho sportů, aby si osvojily širokou škálu dovedností jako házení, kopání... Jedině pak mohou být opravdu dobré také v hokeji. Sport v takto nízkém věku absolutně není o výsledcích a ani se u dětí nerozhoduje o tom, jestli ho někdy budou hrát na vysoké úrovni. Hokej děti musí hlavně bavit a na tom je potřeba pracovat společně. Zásadní vliv mají jak rodiče, tak trenéři. Trenéři společně s rodiči musí dětem vytvořit takové prostředí, ve kterém se cítí spokojeně a do kterého se těší. Toto vše souvisí s vysokou kulturou našeho klubu, kterou se společnými silami snažíme nastavit."


Další přednášky budou zaměřeny na sportovní třídy a akademické týmy. První se uskuteční v březnu a bude pojednávat o výchově hráčů pátých až osmých tříd (problematika postaršování hráčů, doplňování týmů, komunikace mezi trenéry a rodiči, sportovní příprava hráčů atd.). Druhá přednáška pro kategorie U16 až U20 je v plánu během května a týkat se bude hlavně pitného režimu, stravovacích návyků v kombinaci s potravinovými doplňky. Na meeting budou pozváni rodiče i hráči našeho klubu a povedou ji odborníci na daná témata.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení