Akademie Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U18 vyzve Švýcary, v týmu nechybí Tygři Žůrek a Teplý

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V druhé polovině července čeká reprezentaci do 18 let přípravné dvojutkání proti Švýcarsku. V nominaci nechybí ani dvojice Bílých Tygrů - útočník Michal Teplý a obránce Jakub Žůrek.

Zatímco pro naprostou většinu kategorií přichází vrchol sezony až v jejím samotném závěru, reprezentace do 18 let má podobné vrcholy hned dva. Kromě mistrovství světa je velmi sledován také tradiční Memoriál Ivana Hlinky (letos pod názvem Hlinka Gretzky Cup), který se hraje už v srpnu. Zatímco na dubnový závěrečný šampionát často nemohou mnozí nejlepší hráči z důvodu finiše klubové sezony dorazit, na srpnovém turnaji se v dané věkové kategorii schází naprostá většina nastupujících hvězd.

Právě před blížícím se Hlinka Gretzky Cupem, který se tentokrát uskuteční v kanadském Edmontonu, čeká v závěru července české mladíky poslední ostrá zkouška proti Švýcarsku. Trenér Alois Hadamczik nominoval do svého výběru 25 jmen, která se poperou o místo ve finálním kádru pro prestižní turnaj.

V rámci sezony 2018/19 se osmnáctka sejde už podruhé. V závěru června absolvovala tato kategorie přípravný kemp v Kravařích, kde se sešlo celkem 36 nadějných hokejistů. V tvrdé konkurenci obstáli sedmnáctiletý útočník Michal Teplý a teprve šestnáctiletý obránce Jakub Žůrek, kteří nyní nechybí ani mezi pětadvacítkou vyvolených.

Tým se sejde ve čtvrtek 19. července v Třemošné. Osmnáctku nejprve do neděle čeká dvoufázová příprava, v pondělí se pak přemíští do švýcarského Romanshornu. Zde v úterý od 18:30 a ve středu v 14:30 změří síly s reprezentací země helvétského kříže.

Vzhledem k současnému počtu dvou brankářů, osmi obránců a patnácti útočníků čeká především ofenzivní řady tvrdý boj o místo v závěrečné nominaci na Hlinka Gretzky Cup. Zamíří v srpnu do Edmontonu i Žůrek s Teplým?

Nominace týmu U18

Brankáři: Jan Škorpík (Sparta Praha), Nick Malík (Vítkovice).

Obránci: Jan Mlčák (Kometa Brno), David Tureček (Karlovy Vary), David Homola (Třinec), Jakub Žůrek (Liberec), Martin Hugo Haš (Tampere, Finsko), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Jiří Suhrada (Zlín), Šimon Kubíček (České Budějovice).

Útočníci: Jaromír Pytlík (Žďár nad Sázavou), Adam Křemen (Karlovy Vary), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba Třinec), Martin Lang, Radek Mužík, Filip Přikryl (Plzeň), Michal Teplý (Liberec), Marcel Barinka, Erik Čermák (oba Salcburk), Filip Koffer (Pardubice), Adam Najman (Jihlava), Martin Beránek, Matěj Toman, Pavel Novák (všichni České Budějovice).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Alois Hadamczik
Asistenti trenéra: Radek Bělohlav a Marek Židlický
Trenér brankářů: David Kovářík
Videotrenér: Jan Procházka
Lékař: MUDr. Milan Novotný
Hospodář: Zdeněk Šmíd

Program zápasů (Romanshorn)

Úterý 24. července:
18:30 Švýcarsko – Česko

Středa 25. července:
14:30 Švýcarsko – Česko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení