Akademie Bílí Tygři Liberec

Rozhovor s dříčem Jiřím Průžkem po výhře nad Piráty

Date of publication Author Jonáš Jech

Gól sice nevstřelil, přesto jste ho na ledě určitě nepřehlédli. Neustále bruslil, neúnavně otravoval soupeře při rozehrávce a vybojoval spoustu puků pro své spoluhráče. Našel skvělou pasem před brankou Hrabíka, který měl jednoduché zakončení. Sám si mohl připsat gól v posledních vteřinách zápasu, když se ocitl v situaci tváří v tvář brankáři. Puk se ale zastavil na brankové čáře. Přesto liberecký forvard smutnit nemusel. Byl jedním ze stěžejních článků týmu v cestě za třemi body a vítězstvím proti Chomutovu.

„Od začátku jsme si šli pro vítězství.“

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?
Nerodilo se to lehce. Věděli jsme, že musíme vyhrát, protože jsme už dříve víckrát zaváhali doma a to si nemůžeme dovolit. První střídání a hned gól. Ve druhé třetině nám tam napadali další branky a zápas jsme si pohlídali.

Jak moc vás nakopl ten rychlý gól na 1:0 po 44 vteřinách?
Často jsme měli problémy s tím, že jsme vždycky první gól dostali my a to není vůbec příjemné. Řekli jsme si, že to musíme změnit. Teď se to konečně povedlo také nám, navíc prakticky ihned po začátku zápasu. Takže co jsme si řekli, to jsme splnili.

Jak jsi viděl situaci na konci první třetiny, kdy byl surově faulován Petr Wiencek?
Péťa ho tam dobře dohrál, když se vracel. On to bohužel neunesl a předvedl takový nesmyslný blikanec. Naštěstí je Petr vpořádku a nic mu není.

Jiří Průžek zakončuje

Odehrál jsi výborné utkání a ke konci jsi mohl dokonce skórovat. Co chybělo?
Momentálně bohužel nemám moc střeleckou formu. Ale je jedno kdo ty branky dává, hlavně že jsme vyhráli a to je nejdůležitější. Jdeme si za tím cílem společně.

„Chybí mi jen o trochu víc štěstí.“

Souběžně hrající zápas Sparty s Boleslaví vyhrál Bruslařský klub, takže se vám, i přes dnešní výhru nepodařilo poskočit na pozice zaručující play-off.
My jsme věděli, že i když vyhrajeme, tak to zatím nemáme ve svých rukách a záleží hodně na tomto zápase. Ale museli jsme vyhrát, abychom měli aspoň naději na postup. To se nám podařilo a v sobotu se znovu popereme o další body. Musíme tam vyhrát.

Jiří Průžek v záběru fotografa

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení